ye-logo.v1.2

На Хмельниччині розшукують шахраїв, які обікрали рахунок волонтерської організації

Кримінал 2015
Фото: tsn.ua

Зловмисники видурили майже 20 тисяч гривень у волонтерів та громадян.

Довірливих людей ошукали шахраї, яким постраждалі самі повідомили конфіденційну інформацію про рахунки. Серед обманутих — волонтерка, яка збирала кошти на потреби військових. Як повідомляють правоохоронці, їй на мобільний зателефонував невідомий чоловік та запропонував перерахувати грошову допомогу для підтримки воїнів. У ході розмови “благодійник” випитав у дівчини конфіденційну інформацію про картку та рахунок, отримав пароль підтвердження операції та зняв усі кошти — 3500 гривень, які мешканці міста збирали для військовослужбовців.
“Схожим чином від дій аферистів постраждав 54-річний кам’янчанин, який вирішив продати лижі та розмістив оголошення на одному із популярних сайтів в мережі. Покупець знайшовся майже одразу. Телефоном з продавцем вони домовилися про безготівковий розрахунок за придбаний товар, обговоривши всю процедуру оплати та доставки лиж, - повідомляє прес-служба обласного управління УМВС України. - За декілька годин по тому покупець знову зателефонував і попросив надати додаткову інформацію по картковому рахунку та пароль, пославшись на проблеми з перерахуванням коштів. Довірливий продавець продиктував необхідні цифри та за декілька хвилин все ж вирішив з’ясувати причини проблем у відділенні банку. Саме там він і виявив, що з його кредитної картки зникли 15 тисяч гривень.”
За даними правоохоронців, подібним чином ошукали і 20-річного юнака, який через Інтернет купував мобільний телефон. Хлопець здійснив повну передоплату замовленого товару на вказаний продавцем картковий рахунок, але ні ґаджета, ні свої 950 гривень назад так і не отримав.
За фактами шахрайських дій відкрито кримінальні провадження за частиною першою статті 190 Кримінального кодексу України, проводиться розслідування.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую