ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відкрили меморіальну дошку Герою Небесної сотні Артемові Мазуру

Суспільство 5359
Фото: автора

Пам’ятний знак встановили на фасаді технологічного багатопрофільного ліцею, де він навчався.

Герой України та Герой Небесної сотні 26-річний Артем Мазур на Майдан пішов боротися за краще майбутнє для своєї сім’ї і країни. Він не вважав себе героєм, просто робив те, що, як вважав, мали робити тоді українці. 18 лютого у Києві на вулиці Інститутській поблизу Маріїнського парку Артем отримав відкриту черепно-мозкову травму. Перебував у реанімації Київської міської клінічної лікарні, помер 3 березня.

Хмельницький багатопрофільний ліцей уже носить його ім’я, а відтепер на фасаді закладу встановили і пам’ятний знак випускникові — Герою Небесної сотні. На відкриття меморіальної дошки прийшли рідні Артема, друзі, учні закладу та небайдужі хмельничани. До присутніх школярів звернулась мати героя Світлана Вікторівна.

“Ви – майбутнє своєї землі, майбутнє України. Знань не носять на плечах, тому я вас прошу, навчайтесь і слухайтесь батьків, щоб їх серце не боліло за вас, – сказала пані Світлана. – Я вдячна всім, хто пам’ятає мого сина, хто допомагає нам. Вдячна також за те, що ліцей носить ім’я Артема”.

Артем п'ять років провів у стінах Хмельницького багатопрофільного технологічного ліцею — з п'ятого по дев'ятий класи, хлопця досі тут пам’ятають.

“Герої Небесної сотні відвойовували нашу українську гідність. Усі вони були різними людьми із своїми планами на життя, та об’єднала їх любов до України. Артем хотів жити в незалежній європейській державі. Він був стриманий, небагатослівний, вихований, із загостреним почуттям справедливості. Любив свою сім’ю, друзів, місто, любив життя. Весь педагогічний колектив схиляє голову перед Артемом і обіцяє пам’ятати, поки існуватиме навчальний заклад”, - запевнила директор Хмельницького технологічного багатопрофільного ліцею Олена Кенц.

Пам’ять Артема Мазура і усіх Героїв Небесної сотні вшанували хвилиною мовчання. До меморіальної дошки присутні поставили квіти і лампадки.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую