ye-logo.v1.2

На Ярмолинеччині попрощалися із нацгвардійцем Романом Лабанем

Суспільство 3537
Фото: vv.gov.ua

Офіцер був смертельно поранений під селищем Луганське Мар'їнського району Донецької області.

У селі Сутківці Ярмолинецького району провели в останню путь офіцера Національної гвардії України лейтенанта Романа Лабаня. Роман отримав осколкові поранення під селищем Луганське Донецької області та помер у шпиталі від втрати крові.
Того страшного дня його взвод потрапив під обстріл ворожої артилерії і танків. Нацгвардійцям довелося укритись від нападу у підвалі покинутого будинку. Після того, як вогонь трохи вщух, хлопці вирішили вибиратись із засідки.
Роман виходив останнім, впевнившись в тому, що його товариші по службі відійшли на безпечну відстань. Але раптово по будинку де вони переховувались вдарив танк. Снаряд розірвався буквально в декількох метрах від командира взводу. Романа контузило – одним осколком йому відірвало стопу, другий осколок потрапив в стегно. До того ж, він опинився під завалами стіни, що обвалилась.
Щоб врятувати свого командира бійці повернулись під шквал мінометів і градів і, знайшовши його, надали першу медичну допомогу. Пізніше сповістили «своїх» про «трьохсотий». Пораненого лейтенанта, який стікав кров’ю, відвезли в шпиталь. Медики відчайдушно намагались врятувати його життя, але марно – занадто багато крові він втратив.
Віддати останню шану Герою прийшли рідні, товариші по службі, правоохоронці, односельчани та просто небайдужі люди. Похоронну процесію зустрічав і проводив живий коридор людей зі стрічками, запаленими лампадками, квітами. У батьків Роман був єдиним сином. Він був веселим і життєрадісним хлопцем. Кажуть, жодне свято не обходилося без його участі. Завжди усміхався, любив пожартувати.
«Ніхто в селі не забуде патріота, нашого героя, який віддав своє життя за країну», - кажуть односельчани.
Романа поховали у його рідному селі Сутківці Ярмолинецького району. Пам’ять про нього буде жити вічно в наших серцях, адже – Герої не вмирають.

За матеріалами Національної гвардії України

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую