ye-logo.v1.2

22-річного кам’янчанина засудили до довічного ув'язнення за вбивство двох пенсіонерок

Кримінал 2700
Фото: zik.ua

Хлопець спочатку душив стареньких, а потім грабував їхні оселі.

У липні минулого року двох мешканок Кам’янця-Подільського 75 та 68 років задушили у власних будинках, а потім пограбували. Причому, як показували огляди місця подій, аналіз способу вчинення та послідовності дій вбивці, зловмисник йшов на злочин з конкретним наміром — вбивати жертву і лише тоді грабувати, розраховуючи на беззахисність саме цієї категорії самотніх громадян.
У ході слідчих дій під підозру оперативників потрапив 22-річний мешканець Кам’янця-Подільського. Правоохоронці швидко зібрали достатньо доказів, які свідчили про причетність хлопця до вбивств, і оголосили йому про підозру.
“Як з’ясувалося у ході розслідування, хлопець ретельно готувався до вчинення злочинів — своїх жертв він відшукував через знайомих або оголошення у газетах про здачу кімнат. Господиня мала обов’язково бути похилого віку та самотньою. Хлопець приходив до них під виглядом студента, який шукає житло, - повідомляє прес-служба обласного управління УМВС України. - Молодик намагався розчулити бабусь і зробити так, щоб вони запросили його до помешкання. Ледве жінка переступала поріг будинку, повернувшись спиною до зловмисника, він здійснював напад. Першу потерпілу задушив руками, у другому випадку скористався електричним кабелем.”
За інформацією правоохоронців, холоднокровно поквитавшись з безпомічними пенсіонерками, він грабував їхні домівки. Не соромився навіть знімати золоті прикраси і з мертвих тіл. Прикраси здавав у ломбарди, а отримані гроші витрачав на власні потреби. Зокрема, першою покупкою після першого убивства став дорогий мобільний телефон.
Пояснити мотиви своїх вчинків хлопець так і не зміг, виправдовуючись, що і сам не знає, навіщо це зробив.
Кам’янець-Подільський міськрайонний суд розглянув матеріали провадження та визнав підозрюваного винним у вчиненні злочинів, передбачених п.п.6, 13 частини 2 статті 115 “Умисне вбивство” та частини 4 статті 187 “Розбій” Кримінального кодексу України і засудив його до довічного позбавлення волі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую