ye-logo.v1.2

Бюджет Хмельниччини суттєво поповнився завдяки алкоголю

Економіка 2064
Фото: investmentzp.org.ua

Підприємства, які виробляють підакцизну продукцію, сплатили 3,6 мільйона гривень податку.

У січні 2015 року підприємства, які виробляють підакцизну продукцію, забезпечили сплату акцизного податку з виготовленої продукції в обсягах, що майже вдвічі перевищують виконання доведених бюджетних завдань. Як зазначають податківці, при плані в 1,8 мільйона гривень, надходження акцизного податку склали 3,6 мільйона гривень.
“Виконання доведеного індикативного показника ДФС України забезпечено на 191 відсоток. У порівнянні з січнем 2014 року надходження збільшились на 530 тисяч гривень, темпи росту склали 117 відсотків, - повідомляє прес-служба обласного управління ДФС. - Лютий поточного року також демонструє позитивну тенденцію у забезпеченні надходжень до державного бюджету. З вироблених підакцизних товарів при плані у 3,5 мільйона гривень прогнозується сплата акцизного податку у сумі 3,7 мільйона гривень.”
Таке збільшення доходів державного бюджету від сплати акцизу пояснюють поетапним пропорційним зростанням ставок з цього податку та збільшенням цін на підакцизні товари.
За даними фіскальної служби, на Поділлі найбільшим виробником слабоалкогольних напоїв є ДП ПАТ “Оболонь” “Красилівське”. За підсумками 2014 року цим публічним акціонерним товариством сплачено до бюджету майже 32 мільйони гривень акцизного податку, проти 2013 року це більше на 11,9 мільйона гривень.
Зокрема від виробників пива минулого року надійшло 15 мільйонів гривень акцизного податку, що також перевищує попередній показник на 4,2 мільйона гривень. Основними виробниками цього напою на Хмельниччині традиційно є ПАТ “Хмельпиво” та ПрАТ “Славутський пивоварний завод”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую