ye-logo.v1.2

Хмельниччина: посадовці оборонного підприємства привласнили 200 тисяч гривень

Кримінал 3186
Фото: ilikenews.com

Міліціонери відкрили кримінальне провадження. Слідство триває.

Злочинну оборудку посадових осіб підприємства, що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», викрили працівники Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю обласного управління міліції спільно з колегами із відділу спецміліції.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що підозрювані під час виконання державного замовлення на виготовлення військової продукції для потреб Міністерства оборони України змовилися з місцевим підприємцем та придбали у нього два несправних та бувших у використанні токарних верстати, заплативши понад 200 тисяч гривень. Хоча їхня реальна ціна - 26-39 тисяч гривень за кожний, - повідомляють міліціонери.

Крім того, посадовці порушили закону України «Про здійснення державних закупівель»: варіанти конкурсної комісії не розглядалися, а платіж не був узгоджений з «Укроборонпромом».

Наразі міліціонери відкрили кримінальне провадження за частиною четвертою статті 191 - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Покарання — ув'язнення терміном до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую