ye-logo.v1.2

Зовнішні та внутрішні відчуття Святослава Франка (ФОТО)

Культура 3422

Молодий хмельницький художник презентував першу персональну виставку.

Кам'янець-Подільська фортеця, хатинка у горах, апетитний шматок кавуна на столі, ніжно-кремові троянди. Одна грань творчості молодого хмельницького художника Святослава Франка — етюди, написані на пленерах та з натури у майстерні, під впливом зовнішніх вражень: гарних квітів, заходу сонця...


Інша грань — це картини із серії «Відчуття», дещо абстрактні та містичні, написані під впливом внутрішніх переживань.


Третя грань — станкові та книжкові ілюстрації, якими митець захопився останнім часом.


Усі ці прояви таланту художника можна побачити на його першій персональній виставці, що відкрилася у Подільському культурно-просвітницькому центрі ім. М. Реріха.
Святослав Франко закінчив Косівський Державний інститут прикладного та декоративного мистецтва і Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури у Києві, кафедру «реставрації станкового і монументального живопису». Після навчання він повернувся до рідного міста, де планує продовжувати творчу діяльність.


«Під час навчання у Косові подобалося вибиратися на пленери та походи у гори, також вразила місцева міфологія. Усе це створювало передумови для розвитку творчої особливості, і просто не можливо бути не стати художником у таких казкових умовах, - розповідає Святослав. - Під час навчання в академії враження були протилежними: велике місто трохи пригнічувало, але мистецьке середовище було ширшим, і досвіду більше отримав».
На виставці представлені картини, створені митцем під час навчання в академії та останні роботи.
До речі, Святослав Франко — виходець із талановитої творчої родини. Його батьки, Олександр та Світлана Франки — знані художники, брат Гліб живописець, а брат Максим — ювелір.


Виставку Святослава Франка «Відчуття» можна переглянути протягом місяця у Подільському культурно-просвітницькому центрі ім. М. Реріха (вул. Подільська, 25).

Нагадаємо, що у музеї-студії фотомистецтва хмельинчани можуть переглянути фотовиставку Олександра Тимошенка, присвячену подіям Майдану. Виставка триватиме до 4 березня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую