ye-logo.v1.2

У Книжківцях пенсіонер з обрізу застрілив брата та його жінку

Кримінал 2652
Фото: mvs.gov.ua

Потім чоловік вирішив підірвати будинок кисневим та газовим балонами.

У Хмельницькому у мікрорайоні Книжківці 70-річний пенсіонер застрілив свого брата та його 61-річну співмешканку. Усе через суперечку. А потім чоловік вирішив влаштувати пожежу, щоб приховати сліди злочину. Завадили правоохоронці, які оперативно приїхали на місце кривавої трагедії.
Як з’ясували міліціонери, на подвір’ї батьківської хати перебував 70-річний чоловік, до нього приїхав 77-річний брат разом зі своєю 61-річною співмешканкою. Чоловіки жили у місті у різних районах, та хата, яку вони намагалися продати, була їхнім спільним майном.
“Підозрюючи один одного в крадіжках, брати почали сваритися. У розпалі сварки молодший брат дістав обріз та вистрелив старшому в передпліччя. Жінка почала заступатися за свого співмешканця, але отримала смертельне вогнепальне поранення в живіт. Тим часом 77-річний потерпілий помер від втрати крові”, - розповідає помічник начальника Хмельницького міського відділу міліції зі зв'язків із громадськістю Катерина Терещенко.
Постріли почули сусіди, які і викликали правоохоронців. Автопатруль прибув за шість хвилин і застав 70-річного чоловіка за намаганням «замести» сліди двох убивств пожежею. Для цього у підсобному приміщенні він запалив ганчір’я, а в інше притягнув кисневий балон та балони з пропан-бутаном і відкрутив газові конфорки. Залишалось тільки піднести сірник, і все злетіло би у повітря. Ймовірно, постраждали б і сусіди.
Міліціонери завадили цьому — викликали пожежників і працівників газової служби, які ліквідували загоряння та нейтралізували можливість виникнення вибуху природного газу.
На прохання правоохоронців покласти зброю на землю підозрюваний не відреагував, а натомість забіг за будинок та вистрілив собі у груди. Та спроба покінчити життя самогубством не вдалася — чоловіка доправили у міську лікарню, наразі він перебуває на лікуванні під охороною і вже дає свідчення правоохоронцям.
“Кримінальне провадження відкрито за пунктом першим частини другої статті 115 - умисне вбивство двох і більше осіб, - коментує начальник Хмельницького міського відділу міліції Василь Птащук. — Чоловікові уже повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Згідно санкції статті йому загрожує позбавлення волі на строк від десяти до 15 років, або довічне ув’язнення.”

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую