ye-logo.v1.2

Зони відпочинку хмельничан забудують торговими центрами

Суспільство 3197
Фото: автора

Депутати міської ради затвердили проект розміщення житлово-громадської забудови.

На 48-й сесії Хмельницької міської ради представники екологічних організацій закликали депутатів не голосувати за рішення, яким затверджується проект розміщення житлово-громадської забудови на період до 2020 року з оновленням Генерального плану. За цим рішенням для 54-х земельних ділянок передбачається зміна зонування, визначеного і Генпланом. Серед переліку ділянок і такі, що належать до природо-заповідного фонду. Після тривалого обговорення та суперечок депутати рішення все ж прийняли, щоправда, виключивши одну ділянку по вулиці Маршала Рибалка біля пляжу.
На початку сесії до присутніх звернувся депутат міськради Володимир Швець із заявою про те, щоб це рішення депутати взагалі виключили з порядку денного, оскільки воно не пройшло усіх необхідних процедур.

«Цей документ мав би бути оприлюднений і пройти в повному об’ємі громадське обговорення, чого не було. У відповіді на мій інформаційний запит сказано, що для цих 54-х ділянок передбачена зміна цільового призначення. Серед них є такі, на які поширюється заборона зміни призначення, - пояснив Володимир Швець. – Окрім того, щоб успішно забудувати ці ділянки, треба витратити з бюджету 513 мільйонів гривень. Виникає питання: чому громада міста Хмельницького була позбавлена права і можливості оцінити те, що було зроблено на замовлення управління архітектури, до речі, без всякого дозволу міської ради і виконавчого комітету. У цьому рішенні – перекручення фактів і брехня».


Як зазначив головний архітектор міста Віктор Дунаєвський, більшість об’єктів у цьому переліку – комунальні складські приміщення, а зон рекреаційного призначення (тобто територій, призначених для відпочинку населення) лише чотири.
«На 46 ділянках, які є складськими зонами, дозволяється будувати торгові центри, розважальні комплекси, спортивні заклади, проте житло забороняється. У списку є лише чотири зони рекреації – це ділянки по вулиці Нижня Берегова – Маршала Рибалка, яка дотична до міського пляжу, по вулиці Тернопільській, Інститутській і Львівському шосе. Також у переліку чотири ділянки шкільних закладів», - повідомив Дунаєвський.


Екологи наголошували на важливості окремих ділянок та наполягали на поіменному голосуванні, на що народні обранці не погодились.
«Закликаємо депутатів не приймати це рішення, оскільки до переліку ділянок включені рекреаційні зони. Одна ділянка – з природо-заповідного фонду. Якщо ви проголосуєте – це буде протизаконно. Давайте працювати на благо нашого міста», - звернулась до депутатів представник обласної еколого-правової громадської організації «Подільське екологічне товариство» Людмила Казімірова.
Хоч на годиннику була вже майже 20:00 година, депутати довго радились, виключаючи з переліку то один, то інший об’єкт. Хотіли навіть перенести сесію, щоб вивчити це питання ретельніше і не голосувати за “кота в мішку”, та передумали. Зрештою, 42 з них проголосували за затвердження забудови, забравши зі списку лише ділянку біля міського пляжу.
Переліку усіх ділянок більшість депутатів так і не бачили. Зокрема, під час обговорення позафракційний Григорій Галкін зазначив, що один із об’єктів перебуває у його власності.

 

Коментарі:

Зоя Федорчук 06.03.2015 09:04

Шановні хмельничани! Ви,напевно,втратили  не тільки честь та гідність,але і остатки свого і без того невеликого розуму,якщо обираєте депутатами людей,які витирають об вас ноги! Вони не здатні потурбуватись навіть про себе,не те ,що про вас!Знову всупереч здоровому глузду, ЗАКОНУ,та вимогам громади хочуть будувати торгівельно-розважальні комплекси замість зелених зон,парків,скверів.Існуючі стоять напівпорожні,люди бідніють з кожним днем - а їм нові подавай, в які знову закопають мільйони наших з вами грошей!Місту загрожує екологічна , економічна та соціальна катастрофа з такими депутатами! Майте на увазі! 

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую