ye-logo.v1.2

У Кам’янець-Подільському районі відкрили меморіальну дошку загиблому учаснику АТО

Суспільство 4822
Фото: kprda.gov.ua

Пам’ятний знак Дану Коліснику встановили у селі Кульчіївці на фасаді школи, де він навчався.

На Кам’янеччині у Кульчієвецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів 4 березня встановили меморіальну дошку колишньому випускнику навчального закладу Дану Коліснику. Як повідомляють у райдержадміністрації, згадати його подвиг, висловити співчуття родичам Дана прийшли друзі, представники влади району, громада села, учні школи, вчителі.
Нагадаємо, спецпризначенець Дан Колісник загинув 25 жовтня 2014 року в бою, намагаючись врятувати бійців 32-го блок-посту у зоні проведення антитерористичної операції – довелося йти вдень, без бронегрупи, артилерії, яка не могла працювати за умовами підписаного перемир’я. Похований 30 жовтня 2014 року на Львівщині. У героя залишилась дружина і двоє синів-двійнят. Посмертно Дан нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.
«Сьогодні відбувається подія, яка болюча для кожного з нас, – відкриття меморіальної дошки в знак пам’яті про загиблих героїв-захисників, які боронять нашу землю. На сьогодні багато наших земляків із міста і району, із сусідніх районів беруть участь у війні, у захисті нашої Батьківщини. Деякі з них поклали свої голови за гідність, за демократію, за наші з вами права. Шануймо героїв, не забуваймо про тих, хто так рано покинув нас, зробивши неоціненний внесок задля щасливого майбутнього нашої держави», - сказав заступник голови районної ради Василь Бугерчук.
Присутні вшанували українських військових, які загинули в зоні АТО, хвилиною мовчання. Закінчилося урочисте відкриття покладанням квітів до меморіальної дошки, яка тепер стала символом безсмертної пам’яті героя.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую