ye-logo.v1.2

Керівника райдержадміністрації на Хмельниччині притягнуто до відповідальності за корупцію

Суспільство 2807
Фото: volynpost.com

Голова РДА, крім управлінської діяльності, встигав ще й виконувати функції органу правління фермерського господарства.

Апеляційний суд області залишив у силі постанову Деражнянського районного суду за результатами розгляду складеного Управлінням СБУ в області протоколу щодо голови райдержадміністрації, якого визнано винним у вчиненні адміністративних корупційних правопорушень, передбачених частиною другою статті 172-4 та статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
“Встановлено, що керівник РДА, всупереч вимогам антикорупційного законодавства, одночасно виконував функції органу правління фермерського господарства. У передбачений законом десятиденний термін з часу призначення на посаду держслужбовця не передав належні йому корпоративні права у фермерському господарстві в управління іншій особі та не повідомив у письмовій формі голову Хмельницької облдержадміністрації про пов'язаний із цим конфлікт інтересів”, - повідомляє прес-служба обласної прокуратури.
За порушення спеціальних обмежень та неповідомлення про конфлікт інтересів на голову районної державної адміністрації судом накладено адміністративне стягнення - 1700 гривень штрафу.
У прокуратурі додають, що відповідно до частини другої статті 22 Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”, за вчинення корупційного правопорушення, пов'язаного з порушенням обмежень, передбачених цим Законом, керівник районної державної адміністрації підлягає звільненню з роботи.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую