ye-logo.v1.2

У Хмельницькому затримали “міняйла”, який заборгував понад мільйон гривень і 60 тисяч доларів

Кримінал 2641
zaxid.net
Чоловік пропонував обміняти гривню на долари за значно нижчим від ринкового курсом. . Фото: zaxid.net

27-річний підозрюваний входив у довіру до знайомих підприємців та пропонував їм придбати іноземну валюту за вигідним курсом.

Хмельницькі міліціонери затримали шахрая, який виманив у місцевих підприємців понад 1,3 мільйона гривень та 60 тисяч доларів США. За інформацією правоохоронців, зловмисник працював торговим представником фірми, що займається реалізацією солодощів. На одному із ринків Хмельницького він і познайомився з потерпілими — 25-річним чоловіком та 32-річною жінкою.
“Ошукані підприємці розповідають, що 27-річний чоловік пропонував їм обміняти гривню на долари за значно нижчим від ринкового курсом. Кожному із них він розповідав іншу історію. Чоловікові пояснював, що отримані гроші кладе на картку, їде за товаром у Польщу, а там знімає їх за вигідним курсом. Декілька разів він таки провернув цю операцію — валюту віддавав. Але потім повідомив, що польський банк скоро збанкрутує, тож необхідно зібрати якомога більшу суму, аби все поміняти одразу, - повідомляє прес-служба обласного УМВС України. - Жінці підозрюваний розповідав уже про поїздки за товаром до Білорусі та про закупівлю продукції в сусідній державі за вигідним курсом долара.”
До цього часу чоловік не повернув кошти власникам. Свою вину він не визнає і говорить, що гроші позичав. Хотів купити на них товар, а після його реалізації планував віддати борг. Слідство ускладнюється тим, що жодних договорів підозрюваний та потерпілі між собою не укладали, усе трималось на так званому “чесному слові”.
За даними міліції, “міняйлові” уже оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 190 “Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою” Кримінального кодексу України. Подібні дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до 12 років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую