ye-logo.v1.2

Мінімальна пенсія та зарплата не здатні забезпечити навіть фізичного виживання значної частини людей

Політика 2066

Так вважає народний депутат Сергій Лабазюк.

Проведення реформ та припинення війни на сході - можуть стати факторами реальної економічної стабільності в Україні. За словами політика, українці опинились на межі бідності через зростання цін на товари першої необхідності, послуги ЖКГ, інфляцію та ріст курсу долара.
«Ціни останнім часом ростуть як на дріжджах – уже не по днях, а по годинах! З кожним днем заробітки українців все більше знецінюються. Елементарно, буханець хліба, який раніше, в середньому, коштував п'ять гривень, зараз – подорожчав вдвічі. Ось вам і економічні реалії... Це вже не можна назвати затягуванням пасків. Це реальне затягування зашморгу на шиях людей. Теперішні економічні реалії роблять із українців жебраків», - наголосив нардеп.
В першу чергу, подорожчання такого соціально важливого продукту, як хліб, нардеп пояснює тим, що вартість зерна прив'язана до курсу долара, який нині нестабільний і в останні місяці значно зріс. Окрім цього, велике значення в ціні хліба відіграє транспортна складова та енергоносії, практично 80% яких Україна купує за кордоном.
«У зв’язку з ростом цих всіх складових хлібопекарі працювали з мінімальною рентабельністю. Вони були змушені підняти ціну хліба, щоб компенсувати понесені затрати і щоб взагалі не зупинити підприємство», - наголосив Сергій Лабазюк.
За словами нардепа, поки не буде стабільності, не припиниться війна і громадяни не побачать реальних реформ в країні, прогнозувати щось неможливо.
«Це стосується не тільки хліба чи курсу гривні, а й економіки в цілому. В свою чергу, мінімальна пенсія та мінімальний прожитковий мінімум на сьогодні не здатні забезпечити навіть фізичного виживання значної частини людей», - вважає нардеп.
Він також наголосив, що депутатська група «Воля народу» ще перед прийняттям змін до Держбюджету-2015 вимагала від Уряду прийняти постанову щодо індексації нинішнього рівня мінімальних зарплат і прожиткового мінімуму на 30%. Однак досі це питання нерозглянуте.

Марія РОСЕЦЬКА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую