ye-logo.v1.2

На Хмельниччині аптеки безпідставно підвищували ціни на ліки

Суспільство 2610
novadoba.com.ua
Антимонопольний комітет запідозрив аптеки у безпідставному підвещенні цін.. Фото: novadoba.com.ua

А також штучно створювали дефіцит медикаментів.

 Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України застерегло 30 регіональних аптек від безпідставного підвищення цін та створення штучного дефіциту лікарських препаратів.
«Зниження курсу гривні до іноземних валют призвело до підвищення роздрібних цін на лікарські засоби іноземного виробництва. І хоча у березні 2015 року відбулося зміцнення національної валюти, зниження роздрібних цін в аптечних закладах відбувається повільніше, ніж зниження цін на оптовому ринку лікарських засобів», - повідомляють у Хмельницькому обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.
Характерною рисою зимово-весняного періоду в Україні є загострення епідемічних ситуацій із захворюваннями на гострі респіраторні вірусні інфекції, у зв’язку з чим різко зростає попит на лікарські засоби, що використовуються для лікування та профілактики таких захворювань
«Вимоги Відділення спрямовані на забезпечення цінової стабільності на ринку. Про результати розгляду рекомендацій учасники ринку лікарських засобів мають проінформувати Відділення у десятиденний строк», - зазначають в регіональному відділенні антимонопольного комітету.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую