ye-logo.v1.2

Подоляни “поділилися” з державою пасивними доходами

Економіка 2163
Усі пасивні доходи громадян оподатковуються за ставкою 20%.
Усі пасивні доходи громадян оподатковуються за ставкою 20%. . Фото: molbuk.ua

З початку року від мешканців Хмельниччини у державний бюджет надійшло більше семи мільйонів гривень податку на пасивні доходи.

До державного бюджету України у 2015 році спрямовано 7,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, що був нарахований на процентні доходи подолян. В обласному управлінні фіскального відомства нагадують, що з 1 січня 2015 року набули чинності зміни до податкового законодавства. За ними усі пасивні доходи громадян, до яких належать проценти на поточний або депозитний рахунок, або на вклад у кредитних спілках, дивіденди, роялті, інвестиційний прибуток та інші пасивні доходи, оподатковуються за ставкою 20%.

“Законодавством передбачено, що вкладникам не потрібно самостійно утримувати та перераховувати до держбюджету суму податку, що підлягає сплаті. Цю функцію виконують виключно податкові агенти – банки та кредитні спілки. Таким чином банк чи кредитна спілка із нарахованих пасивних доходів самостійно утримує 20% податку та перераховує його до бюджет”, - зазначають у прес-службі обласного управління ДФС України.

Як наголошують податківці, водночас банки та кредитні спілки, що нараховують доходи у вигляді процентів на вклади, у звіті відображають лише відомості про суми доходів та суми отриманого податку, а не відомості, які дозволяють ідентифікувати платника податків. Відтак, банківська таємниця зберігається.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую