ye-logo.v1.2

Ректор кам’янець-подільського вишу не вважає свою підлеглу корупціонером

Суспільство 2865
mair.in.ua
Олена Рибак має сплатити визначену судом суму штрафу — 170 гривень.. Фото: mair.in.ua

Попри це головний бухгалтер навчального закладу написала заяву на звільнення за власним бажанням.

За інформацією прокуратури області, головного бухгалтера одного з вишів Кам’янця-Подільського суд визнав корупціонером. Як стало відомо з наших джерел, і як підтвердили в навчальному закладі, йдеться про головбуха Кам’янець-Подільського національного університету імені І.Огієнка Олену Рибак, яка нині перебуває у відпустці, та незабаром покине своє місце роботи.

“Головний бухгалтер університету буде звільнятися 31 березня. Зараз вона перебуває у відпустці, яку продовжили у зв’язку з лікарняним. Вже вчора їй підписали заяву на звільнення за власним бажанням, - розповів ректор Кам’янець-Подільського національного університету імені І.Огієнка Сергій Копилов. - Так, в неї правопорушення є, але це не означає, що вона корупціонер. Там є конфлікт інтересів, а це дещо інші речі.”

У прокуратурі зазначають, що за вчинене корупційне правопорушення не передбачене покарання у вигляді звільнення з роботи. Олена Рибак має сплатити визначену судом суму штрафу — 170 гривень.

“Вона вчинила адміністративне корупційне правопорушення, передбачене статтею 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення — порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів. Відповідно до статті 22 Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”, за це звільненню з роботи вона не підлягає, оскільки не порушила обмеження, які стосуються сумісництва, одержання дарунків, використання службового становища тощо”, - зауважила прес-секретар прокурора Хмельницької області Лілія Коцюк.

Нагадаємо, суд визнав головного бухгалтера Кам’янець-Подільського національного університету імені І.Огієнка Олену Рибак винною у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення. Жінка виділила собі пільгову санаторно-курортну путівку вартістю понад 6300 гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую