ye-logo.v1.2

На Хмельниччині знову розпочалася люстрація. Майнова

Політика 3748
Фото: tsn.ua

Стартував процес офіційно в середині березня цього року.

Про це повідомив перший заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Олександр Симчишин під час онлайн-інтерв’ю газеті «Є».
Провести нормально люстрацію чиновників, які працювали на посадах до лютого 2014 року, завадило, як зізнається Симчишин, кілька причин: безвладдя, відсутність закону та не усвідомлення самих чиновників, що вони мають піти з посад.
«Тоді в області було безвладдя. Прийшов голова ОДА, який не орієнтувався у вимогах революції Гідності і не працював над їх виконанням. Тим часом усі ці люди відчули слабинку. Хоча я всіх їх викликав так би мовити «на килим» проводив з усіма бесіду на предмет того, що вони самі мали б, розуміючи, що зміна влади, написати заяви і піти, без тиску», – пояснив Симчишин і додав, що якби був законний механізм, було б простіше.

«Насправді усе це – намагання знайти причину. Ми в цьому плані недопрацювали. Потрібно було жорсткіше діяти, аби цю вимогу виконати», – зізнався чиновник.

Та поки нелюстровані чиновники продовжують обіймати свої посади, в області стартувала й майнова люстрація. Розпорядження Олександр Сергійович підписав ще на початку березня, будучи виконуючим обов’язки голови ОДА.
«До майнової люстрації я ставлюся досить песимістично, тому що, як правило, у більшості чиновників майно записано як не на тещу, то на тестя, чи на двоюрідну бабусю», – повідомив чиновник.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую