ye-logo.v1.2

Хмельницький: Після музичної школи стріт-арт з'явиться на багатоповерхівці і тролейбусах

Культура 5298
Фото: Андій Зоін, Даша Пастернак

Фантазійний орган для Хмельницького малює художник з Севастополя. Готовий малюнок можна буде побачити вже за три-чотири дні.

Ескіз малюнку, який буде на стіні музичної школи №1, розробив Михайло Коробков. Кілька його робіт вже прикрашають будівлі у Кам'янці-Подільському, у нашому місті це його перший проект. Роботу на зображенням активісти розпочали вчора ввечері. За допомогою проектора художник наніс контури майбутнього малюнку на стіну, а сьогодні вдень розпочав його розмальовувати фарбами.

“Малюнок створений у стилі “стімпанк” (підвид фантастики, дія якого відбувається у світі, де широко використовуються технології парових машин, що замінюють електроніку — прим. авт), - розповідає автор роботи. - Я придумав музичний інструмент, який поєднує у собі орган, труби, різні механізми, датчики. Цей інструмент немов працює на пару. Захотілося також, щоб був присутній персонаж. Я його зобразив ставним, у невимушеній позі. Такий малюнок має приваблювати своєю незвичністю і водночас підходити тематиці музичної школи”.

Ідею створення малюнку підтримують у музичній школі. За словами ініціатора стріт-арту Андрія Зоіна, не було жодних перешкод, щоб отримати дозвіл на початок роботи. “Стіну цієї будівлі постійно розмальовували хулігани. Я запропонував, якщо тут буде гарний малюнок, то його псувати не будуть. Також діткам, які навчаються в цій школі та просто перехожим буде цікаво, - розповідає громадський активіст. - Ідея малюнку підходить школі і вона цікава, небанальна. З Михайлом, автором стріт-арту, ми познайомилися на фестивалі “Республіка”, де він зробив два великих малюнка: моряка і лицаря з жінкою”.

Також Андрій Зоін розповів, що в них є цілий перелік місць і стін, які б вони хотіли прикрасити у місті. “Ми малювали в багатьох містах України, але не в Хмельницькому, - говорить він. - У нашому місті є багато спальних районів, де можна зробити малюнки. Нам вдалося переконати людей, що будинки з стріт-артом привабливіші. Тому наступною роботою має стати малюнок на багатоповерховій новобудові. Гроші на неї нам вже погодилася виділити будівельна компанія “Діта”. Ще ми хочемо розмалювати жовту стіну біля “Рукавички”. Власниця закладу погодилася, але треба на цю роботу знайти кошти. Біля “Рукавички” збирається купа молоді, тому й малюнок відповідно буде молодіжним. - зазначив організатор фестивалю.

Роботу над створенням малюнку планують закінчити за три-чотири дні, якщо не буде дощу. Автори проекту таким чином хочуть популяризувати місто. Михайло Коробков вже отримав нові замовлення, серед яких художній розпис хмельницьких тролейбусів. За словами Андрія Зоіна, у їхніх планах зробити якнайбільше малюнків вуличного мистецтва, щоб створити так званий музей під відкритим небом.

Даша ПАСТЕРНАК.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую