ye-logo.v1.2

Підприємці вміють виробляти якісні товари, але не вміють працювати на ринку ЄС. Поки що

Економіка 2046
Всі наші виробники вже готові до ринку ЄС, переконує Олександр Бородиня
Всі наші виробники вже готові до ринку ЄС, переконує Олександр Бородиня. Фото: Даша Пастернак

В цьому переконаний голова правління ліги «Укршкірвзуттяпром» Олександр Бородиня.

За його словами, Хмельницький регіон також завжди був потужним виробником таких товарів як одяг і взуття.
«Потенціал у цій сфері Хмельниччини надзвичайний. Для багатьох місцевих підприємців розширення сфери збуту і вихід на нові ринки дуже гарна перспектива, - говорить він. – Всі наші виробники вже готові до ринку ЄС. Вони вміють виробляти якісні товари, але не вміють працювати на Європейському ринку. Тому, щоб українські виробники були широко представлені в Європі, їм потрібно навчитися європейського досвіду торгівлі».
У готовності хмельницьких виробників працювати на ринку ЄС переконує й заступник начальника управління-начальник відділу міжнародних зносин, виставкової діяльності та інформаційно–аналітичної роботи Хмельницької ОДА Сергій Флентін. За його словами, близько 10% продукції, яка виробляється в області, зокрема промисловості сільського господарства, йде на експорт.

«Хмельницький експорт досить розвинений, його значна частка припадає на продукцію хімічної промисловості, зокрема пластмаси, будматеріалів. Але найпотужніший наш потенціал — сільське господарство, - переконує чиновник. - Україна є офіційною житницею Європи і світу. За розрахунками Україна може нагодувати близько 600 мільйонів жителів Землі. Тому в умовах обмежених ресурсів, це треба використовувати».
Щоб бути конкурентноспроможними для зовнішнього світу, багато підприємств проводять модернізацію устаткування, впроваджують нові технології. Серед Хмельницьких промисловців. За словами Сергія Флентіна, успішно поставляє продукцію у багато регіонів світу «Буделектроапарат». Вони експортують товар на ринки СНД, Азії, Африки. Підприємство «Будфарфор», у Славуті, поставляє продукцію до Росії та у Європейські країни.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую