ye-logo.v1.2

На відновлення роботи хмельницького аеропорту потрібно близько 70 мільйонів гривень

Суспільство 2656
skyscrapercity.com
Депутати проголосували за те, щоб до наступної сесії напрацювати конкретні рекомендації стосовно роботи аеропорту.. Фото: skyscrapercity.com

Летовище обласного центру, попри усі сподівання, ще не скоро прийматиме гостей.

На 31-й сесії обласної ради депутати вирішували долю хмельницького аеропорту. Вислухавши звіт про невдалу спробу його відновлення та висловивши зауваження і пропозиції, проголосували за те, щоб до наступної сесії напрацювати конкретні рекомендації стосовно роботи комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький».

«Нам має бути соромно, що аеропорт у аварійному стані. Чому Президент, який приїжджав у Хмельницький, мав приземлятись у Старокостянтинові? - зауважив голова облради Іван Гончар. - З моєї пропозиції аеропорт було включено до державних аеропортів. Думаю, тепер буде фінансування з державного бюджету. Адже ми повинні відкрити ці повітряні ворота, хоча розуміємо, що досі є борг із заробітної плати – півтора мільйона і що злітна смуга в аварійному стані».

Кошти на реконструкцію підприємства минулого і позаминулого років уже виділялися, та марно. Як повідомив начальник управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації Олег Гуменний, на виконання першочергових заходів «Програми відновлення комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький» у 2013 та 2014 роках з обласного бюджету було передбачено і профінансовано 2846,7 тисяч гривень. Із них – 1149,8 тисяч гривень використано на погашення боргів із заробітної плати, податки та ремонт злітно-посадкової смуги. Решту коштів, а саме 1696,9 тисяч гривень, через недостатність казначейських лімітів повернуто до обласного бюджету без виконання.

За словами Олега Гуменного, на відновлення аеропорту потрібно приблизно 70 мільйонів гривень, а таких коштів у обласному бюджеті не знайдеться. Програму ж відновлення підприємства потрібно розробляти під конкретного інвестора, лише тоді буде результат.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую