ye-logo.v1.2

У Хмельницькому презентували інтелектуальну львівську графіку

Культура 2992

У Художньому музеї відкрилася виставка «Перетинання».

На виставці «Перетинання», що у Хмельницькому обласному художньому музеї, експонуються твори трьох львівських митців — Олександра Аксініна, Юрія Чаришникова та Анни Лисик. Усі твори із колекції музею.
«Олександр Аксінін — один з найзагадковіших художників, цікава культова особистість. Він пішов із життя в досить ранньому віці, у 35 років, і цю виставку ми присвячуємо його пам'яті, - розповідає директор Хмельницького обласного художнього музею Лариса Чернова. - Такий напрямок, який можна назвати інтелектуальною львівською графікою, об'єднав багатьох митців. Вони — яскраві представники андеграунду (неофіційного мистецтва) ІІ половини ХХ століття».


Серед них чільне місце посідає Юрій Чаришников, добре відомий не лише в Україні, а й за кордоном. На виставці представлена його ірреальна та містична серія «Герой і монумент», де серед кам'яних брил можна пізнати обриси людських постатей.


Анна Лисик — представниця дещо молодшого покоління львівських митців, вона — знаний керамік. В експозиції представлені її об'ємно-просторові композиції «Ємності», «Пласт декоративний», «Равлики». Останні викликали особливу увагу відвідувачів музею.


Виставку графіки та кераміки «Перетинання» можна переглянути у Хмельницькому художньому музеї (вул. Проскурівська, 47) до 28 квітня.
До речі, ця виставка є частиною спільного проекту-експромту художнього музею та музею-студії фотомистецтва, мета якого — показати тісний зв'язок образотворчого мистецтва і фотографії в світовій та національній культурі. В рамках проекту можна відвідати виставку «Діалог з природою» у художньому музеї та «Хронограф. Одеса» у музеї-студії фотомистецтва.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую