ye-logo.v1.2

Негода на Хмельниччині “наламала дрів”, позривала дахи будинків та знестумила села

Суспільство 2783
Через несприятливі погодні умови у Старокостянтинові з приватних житлових будинків вітер зірвав шифер.
Через несприятливі погодні умови у Старокостянтинові з приватних житлових будинків вітер зірвав шифер.. Фото: km.mns.gov.ua

Наслідки сильних поривів вітру довелось ліквідовувати рятувальникам.

Учора, 13 квітня, після 17 години сильні пориви вітру знеструмили 75 населених пунктів Хмельниччини. Як повідомляють у Держслужбі надзвичайних ситуацій, на 6 годину ранку 14 квітня 27 населених пунктів у Новоушицькому, Волочиському, Полонському, Чемеровецькому, Славутському, Теофіпольському, Красилівському та Білогірському залишились без електропостачання. Нагадаємо, через негоду у Хмельницькому було паралізовано рух транспорту, сильний вітер і курява спричинили чимало проблем мешканцям області.

“Внаслідок сильних поривів вітру, на території спеціалізованої школи-інтернату смт. Ямпіль Білогірського району пошкоджено 100 кв.м покриття з металевих та шиферних листів приміщення котельні та гаража, - повідомляють рятувальники. - Через несприятливі погодні умови у Старокостянтинові з приватних житлових будинків вітер зірвав шифер, а в селі Григорівка Старокостянтинівського району 30 листків шиферу зірвано з загальноосвітньої школи. Наразі рятувальники 19-ї державної пожежно-рятувальної частини допомагають перекрити дах навчального закладу”.

У селі Нетечинці на Віньковеччині внаслідок буревію на високовольтну лінію електропередач (10кВт) впало дерево і відбулось замкнення з подальшим іскрінням. На місці події працювала аварійна бригада районного РЕМ.

Вже о 20:16 на пункт зв’язку 20-ї державної пожежно-рятувальної частини смт. Чемерівці надійшло повідомлення про те, що внаслідок сильного пориву вітру на проїжджу частину автодороги біля сіл Жердя та Кормильча впало сім дерев. Шість рятувальників на двох спецавтомобілях розчистили дорогу.

У Нетішині місцеві рятувальники за допомогою лома та рятувальної мотузки демонтували віконну раму, яка після сильного пориву вітру тріснула на балконі четвертого поверху.

Після негоди рятувальники обласного центру розрізали дерева та прибирали їх із проїжджої частини, що ускладнювало рух автотранспорту, зокрема працювали вулицях Кам`янецькій, Проскурівського Підпілля, на трасі Хмельницький-Кам`янець-Подільський.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую