ye-logo.v1.2

«Як дизайнер себе не позиціоную, я – людина, яка створює одяг!»

Суспільство 4777
Фото: з архіву Наталі Кнітель

Запевняє учасниця «PROSKUROV FASHION DAYS» Наталія Кнітель. 18 квітня дівчина представить свою дебютну колекцію.

Як ми вже раніше писали,17-18 квітня в Хмельницькому обласному художньому музеї відбудеться найочікуваніша модна подія сезону «PROSKUROV FASHION DAYS-2015». Це захід, на якому молоді та перспективні творці моди можуть в голос заявити про себе та свою майстерність. Одним з них стане талановитий молодий дизайнер Наталія Кнітель. Дівчина створила неймовірну колекцію в’язаного одягу, на яку її надихнула історична стрічка про сильну жінку Жанну д’Арк.

- Наталія, як давно вирішили пов’язати своє життя з модою?
-Як дизайнер себе не позиціоную, швидше, я людина, яка створює одяг!
Бренд «KNITEL» досить молодий. Він виник близько півроку тому. До цього я працювала юристом, але досить швидко зрозуміла, що це не моє. А почалося все з того, що ми створили сайт, зайшовши на який клієнти за допомогою спеціального конструктора особисто беруть участь у конструюванні одягу, виступають дизайнером свого унікального виробу. Тобто людина може не лише обирати модель, але й експериментувати з різними типами плетіння, кольором, фактурою… Побачивши, якою популярністю користується ця справа, я і вирішила створити повноцінну колекцію плетених речей. У цьому мені допомогла моя команда – люди, які добре знають свою справу. Вони не лише розуміють мене з півслова, але й втілюють у життя усі мої задуми.

Наталія цілеспрямована та дуже позитивна людина.


-Чому саме плетені речі?
-Для мене плетений одяг, це взагалі найкомфортніша річ у світі й до того ж, це тренд цього сезону. Хоча і не можна сказати, що я сліпо женуся за модою. У мене вона якось сама створюється. Відчуваю її інтуїтивно. Надихають мене різні речі – люди, музика, журнали, фільми… Саме так відбулося і з останньою колекцією. Ідея з'явилася після перегляду старої стрічки про Жанну д’Арк 1948 року, де основною фігурою є молода сильна вольова дівчина, яка стала символом Франції. Я була вражена грою Інгрід Бергман, костюмами, емоційною складовою фільму. Всі ці переживання і вилилися в нових образах та силуетах.

- З якими матеріалами працюєте? Підходить будь-яка вовна?
- Якщо говорити про колекцію «You think BIG You get BIG», то ми працюємо з австралійською вовною, яку дають тонкорунні вівці мериноси. Її привозять із Австралії, але фарбують вже безпосередньо в Україні. Ця колекція повністю виготовляється вручну. Кольорова гама дуже широка. Але всі барвники натуральні та цілком безпечні. На виготовлення однієї моделі йде приблизно 7-10 днів, адже робота дуже копітка.

- Хто вона, жінка від «Knitel»?
- Це, передусім, сильна особистість. Вона чітко розуміє свою мету та знає, як до неї йти. Ця жінка активна, не боїться труднощів, але в той же самий час, ніжна та тендітна.

Жінка від "Knitel" - сильна особистість

- Настрій впливає на роботу?
- Так, дуже! Саме тому намагаюся жити та мислити позитивно. Не можу назвати себе людиною настрою і ніколи не буває так, щоб я стала не з тієї ноги. Мої знайомі іноді дивуються: «Наталко, як це у тебе завжди все добре?». Слід давати собі вказівку: щоб не трапилося – це життя! А воно буває різним. Проте від того, як ви його сприйматимете, і залежатиме ваше бачення світу та успіх.

- Де можна придбати Ваш одяг?
- Поки-що одяг бренду «KNITEL» можна переглянути та замовити на нашому сайті, але плани маємо грандіозні. Хмельницький, на превеликий жаль, досить специфічне місто. У нас є базар і він задає свій «стиль». У нашому місті я б виділила одиниці дівчат та хлопців, яких можна було б назвати стильними. Кажу це не для того, аби когось образити, це моя думка. Власне, мені більше імпонує стиль життя великого міста. Візьмемо, до прикладу, Київ. Він більш європейський, там всі налаштовані на комфорт та результат від проведеної роботи. Все частіше можна зустріти дівчину в класичному офісному костюмі, але в кросівках або на низькому ходу та з рюкзаком, в якому знайдуться туфлі на підборах (тому що цього вимагає дресс-код компанії в якій вона працює). Там люди активні, звикли всі свої справи робити швидко, вони працюють в шаленому ритмі. Наші ж хмельничани, як Скарлетт О’Хара з кінофільму «Віднесені вітром»: «Я подумаю про це завтра!». Вони живуть розміреніше, спокійніше, не поспішаючи…

Свою колекцію Наталія створила із вовни австралійських тонкорунних овець мериносів.

- Що ж тоді залишається робити хмельничанам, які бажають йти в ногу з модою? Ви, до прикладу, де вдягаєтеся?
- Особисто я маю із цим велику проблему і шопінг часто не приносить задоволення, як мав би. Ніколи не купую просто заради того, аби щось купити. Зазвичай, я чітко знаю, що мені потрібно, і, якщо цього не знаходжу, то просто шию цю річ. Якщо чесно, то вже навіть не пам’ятаю, коли востаннє купувала одяг в магазині! Ну і, звісно, ношу речі власного виробництва. Не обов’язково витрачати шалені гроші, щоб виглядати стильно. Хмельничанкам слід зосередитися на створенні базового гардеробу. В кожної дівчини в шафі має висіти одяг типу «все під все». Це і улюблені джинси, і біла сорочка, і базова сукня, яку можна одягнути і разом із блузою, і під кросівки, і під туфлі на підборах. Слід виховувати свій стиль та орієнтуватися на спосіб життя. До речі, буває так, що одяг за 100 гривень виглядає набагато крутіше, ніж річ за 1000 гривень. Тому дорога ціна не завжди є показником. Головне, щоб вам вбрання подобалося. Не варто заощаджувати лише на взутті — воно має бути якісним!

"Є люди, які самі створюють моду", - каже Наталі Кнітель.


- Як вважаєте, відчуття стилю воно вроджене чи набуте?
- Буває по-різному. Звісно, бути стильним можна навчитися, завдяки журналам, відслідковуючи тренди. В іншому випадку, для цього існують стилісти. Але є люди, яким нічого не потрібно, вони самі створюють свою моду щодня.

 

 

 

На створення одієї моделі йде від 7 до 10 днів.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую