ye-logo.v1.2

Прикордонники зібралися у Хмельницькому, щоб потягати гирі

Спорт 4304
Гирьовий вид спорту виховує у прикордонників саме ті якості, які необхідні для несення служби на кордоні.
Гирьовий вид спорту виховує у прикордонників саме ті якості, які необхідні для несення служби на кордоні.. Фото: автора

На базі Національної академії Держприкордонслужби відбулися змагання з гирьового спорту.

У Хмельницькому сьогодні, 24 квітня, відбулися змагання з гирьового спорту між усіма регіональними управліннями та загонами Державної прикордонної служби України. Участь у них взяло 25 команд прикордонників по чотири спортсмени у кожній. Як повідомив начальник кафедри особистої безпеки академії полковник Олег Фігура, загалом прибуло на змагання 82 військовослужбовці. Перш ніж приїхати до Національної академії, спортсмени змагалися у своїх військових частинах за право представляти їх на першості Державної прикордонної служби України.

“Такий чемпіонат ми проводимо щороку на базі Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, та у зв’язку з подіями в країні мали невелику перерву, - розповідає головний тренер спортивного комітету Держприкордонслужби Олександр Малиш. - Спортсмени раді, що можуть зустрітися, позмагатися, показати гарний результат і отримати задоволення. Вони працювали з гирями 32 і 24 кілограми у дев’яти вагових категоріях. Ми намагалися розподілити усіх по групах, щоб військові частини могли реально позмагатися.”

Як зазначають військовослужбовці, гирьовий вид спорту специфічний, його особливість у тому, що він виховує у прикордонників саме ті якості, які необхідні для несення служби на кордоні.

“Гирьовим видом спорту займаюся уже 16 років. Спочатку це було хобі, а тепер — стиль життя. Я брав участь в одинадцяти змаганнях, у п’яти був переможцем. Серед прикордонників трапляються дуже серйозні суперники, - говорить контрактник Василь Сердюк.

Свій особистий рекорд присвятив місту Тернопіль і своїм командирам солдат Михайло Оліяр із відділення прикордонної служби „Великий Березний” Чопського прикордонного загону.

“Ми не професійні спортсмени, але дуже ретельно готувались до змагань. Це моє особисте досягнення у підніманні ваги 24 кілограми”, - пояснює чоловік.

“Наші спортсмени-прикордонники відомі далеко за межами країни. Ці успіхи — результат їхньої наполегливої праці. Прикордонна академія підготувала уже дев’ятьох гирьовиків-майстрів спорту міжнародного класу”, - зауважує ректор академії Олег Шинкарук.

У загальнокомандному заліку першості Державної прикордонної служби України перше місце посіла команда Західного регіонального управління, друге - Північного регіонального управління, на третьому - Південного регіонального управління. Серед прикордонних загонів по групах перше місце посіли Чопський та Херсонський, друге - команда ОКПП “Київ” та Луцький загін, третє місце дісталося Кінологічному навчальному центру та Чернігівському прикордонному загону.

В особистому заліку у вагових категоріях до 60 кг переміг капітан Максим Вичавка, в категорії до 65 кг - сержант Валентин Житар, до 70 кг - солдат Василь Потокій, до 75 кг - капітан Василь Трачук — 145 балів, до 80 кг підполковник Олег Рибак, до 90 кг - старший солдат Євген Швачко, та більше 90 кг – солдат Василь Сердюк.

З гирями вагою 24 кілограми у категорії до 70 кг перемогу отримав сержант Микола Боговик. Перемога у категорії понад 75 кг дісталася солдату Максиму Олійнику.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую