ye-logo.v1.2

У Хмельницькому невідомий налякав жителів Зарічанської вибуховим пристроєм

Кримінал 2512
Вибуховий пристрій знайшли жителі будинку, які й викликали правоохоронців.
Вибуховий пристрій знайшли жителі будинку, які й викликали правоохоронців.. Фото: mvs.gov.ua

Зловмисник залишив його поруч із під'їздом багатоповерхівки та ще й записку залишив.

Підозрілу коробку з прикріпленою до неї запискою поруч з під’їздом багатоповерхівки по вулиці Зарічанській у Хмельницькому знайшли місцеві мешканці. Про знахідку люди одразу повідомили до міського відділку міліції.
На місце події прибула слідчо-оперативна група, фахівці-вибухотехніки та представники інших екстрених служб. Прилеглу до будинку територію очепили працівники міліції, мешканців евакуювали.

Після огляду пакунка працівники вибухо-технічної служби науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Хмельницькій області знищили його на місці події за допомогою спеціального обладнання. Залишки направили на експертизу, яка дозволить з’ясувати, чи містилися у коробці якісь вибухонебезпечні речовини.

Наразі експертиза з'ясовує чи дійсно міг пристрій вибухнути.

У записці, прикріпленій до пакунка, містилися малозрозумілі погрози. Зокрема, її автор попереджав когось, що міліція не допоможе, а при спробі викинути чи самотужки розмінувати коробку будинок зірветься.
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною першою статті 259 - завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності. Покарання — ув'язнення терміном до шести років.

Прилеглу до будинку територію очепили працівники міліції, а мешканців евакуювали.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую