ye-logo.v1.2

Гостинність хмельницьких регбістів: суперника одягнули, гравців дали, але не програли

Спорт 4296
Олег Валюс у матчі проти «Роланда» заніс одну спробу
Олег Валюс у матчі проти «Роланда» заніс одну спробу. Фото: Олександра Нікітіна

Регбійний клуб «Хмельницький» в рідних стінах прийняв івано-франківський «Роланд»

На відміну від першого свого домашнього матчу, який хмельничани проводили на стадіоні ДЮСШ №1, цього разу гру чемпіонату України з регбі-15 у вищій лізі в зоні «Захід» провели на СК «Поділля». Щоправда, матч розпочався із затримкою в хвилин сорок. Причина – івано-франківці запізнилися.

Та, як виявилося, це була не єдина проблема в проведенні цієї гри. «Роланд» приїхав без форми та не в повному складі. «Врятували» ситуацію хмельничани. Вони дали гостям комплект своєї старої темно-синьої форми, а також декількох гравців з власної команди. «Це не найслабкіші наші гравці, - каже капітан РК «Хмельницький» Олег Валюс. – Просто саме ці хлопці через різні обставини не завжди приходили на тренування, а тому сьогодні отримали ігрову практику в складі «Роланда». І вони, незважаючи на те, що грали проти своєї рідної команди, виклалися на повну». Між іншим, деякі хмельницькі спортсмени встигли зіграти в одному матчі за дві команди. Зокрема, Андрій Лещенко в першому таймі грав за РК «Хмельницький», а в середині другого знову вийшов на поле… в складі івано-франківців.

Щодо самого матчу, то він пройшов під диктовку господарів. Вже на четвертій хвилині матчу Роман Шостацький заніс спробу, принісши своїй команді п’ять очок, а Мирослав Шуляк додав ще два бали після вдалої реалізації. Ну, а перший тайм завершився з рахунком 36:3 на користь РК «Хмельницький».

У другому таймі малюнок гри не змінився. Хмельничани клали спробу за спробою, а Шуляк у шести реалізаціях зміг чотири рази вдало пробити. Єдине, що зіпсувало свято, так це епізод у середині тайму, коли хмельничанин В’ячеслав Андрушко, який грав за «Роланд», отримав травму та покинув стадіон на кареті швидкої допомоги.

Ну, а фінальний свисток в матчі зафіксував переконливу перемогу хмельничан з рахунком 74:3. Найрезультативнішими в матчі в складі хмельницького клубу стали Роман Гуцалюк (15 очок) та Мирослав Шуляк (14 очок).

Свій наступний матч РК «Хмельницький» має провести 18 травня в Ужгороді проти одноіменного регбійного клубу.

На рахунку Владислава Демецького дві спроби

 

Мирослав Шуляк став одним із найрезультативніших гравців у матчі проти івано-франківців

 

Гравці «Роланда» намагалися стримувати атаки хмельничан у будь-який спосіб

 

Іноді Олега Валюса не могли стримати навіть декілька суперників

 

Роман Гуцалюк навіть перестрибуючи суперника може занести спробу

 

Гуцалюк проти…. одноклубника Андрушка, який грав за івано-франківську команду

 

Олег Плахотнюк, президент Федерації регбі в Хмельницькій області, «відібрав» у когось барабан, аби підтримати хмельницьку команду

 

Олександр Мігунов, тренер РК «Хмельницький», «згадав молодість» та відіграв увесь поєдинок

 

Івано-франківці так і не змогли за весь матч занести хоча б одну спробу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую