ye-logo.v1.2

Надзвичайна ситуація: курс виживання

Суспільство 2934
ipukr.com
Знання про те, що робити у надзвичайній ситуації, сьогодні стають як ніколи актуальними.. Фото: ipukr.com

Куди ховатися під час артобстрілу, як правильно зібрати «тривожний рюкзак» та накласти джгут, що робити під час пожежі… Команда «Громадського телебачення» підготувала підбірку відеороликів щодо того, як поводитися під час надзвичайних ситуацій.

Років 30 тому, коли «Союз нерушимый» здавався насправді непохитним та вічним, одним з предметів шкільної програми була початкова військова підготовка. На заняттях нас вчили вдягати протигаз, кидати гранату, робити штучне дихання, ховатися у бомбосховище, зупиняти кров, збирати-розбирати автомат… Тоді головний ворог був – Америка, а найстрашніші слова – ядерна зброя, холодна війна, евакуація…

З часом все, чого нас вчили на заняттях, забулося, бо часи навколо настали мирні. Союз перестав бути непорушним, але й Америка перестала бути ворогом. Хто міг подумати, що мине 30 років, і все повернеться. Але Америка стане другом, а Росія – ворогом.

У листопаді 2013-го в Україні почалася революція Гідності, а разом з нею прийшло розуміння, що ті знання, які, здавалося, не знадобляться ніколи, раптом стали затребуваними та актуальними.

Напередодні першотравневих свят вся увага країни була прикута до Одеси. Адже саме там рік тому, 2 травня 2014 року, мирний марш футбольних фанатів перетворився на масові сутички проукраїнських активістів та проросійських сепаратистів. Першими жертвами стали євромайданівці Ігор Іванов та Андрій Бірюков, а згодом, під час пожежі в Одеському Будинку профспілок 48 осіб загинуло, понад 200 отримали поранення.

Річницю одеської трагедії чекали напружено, адже можливість провокацій з боку російської гебні була досить високою. 2 травня в Одесі минуло спокійно, без надзвичайних подій та інцидентів.

Але від початку російської агресії (анексія Криму, бойові дії на Сході України) ми всі живемо у військовому, напіввійськовому або в готовності до цих двох станів. І знання про те, що робити у надзвичайній ситуації, сьогодні стають як ніколи актуальними.

Пропонуємо вам підбірку відеоматеріалів про те, що робити, якщо потрібно терміново надати першу допомогу, сховатися від обстрілу, як поводитися під час пожежі, що скласти у «тривожний рюкзак».

І нехай ці знання вам ніколи не доведеться використати на практиці.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую