ye-logo.v1.2

Хмельницькому госпіталю ветеранів війни передали рентгенапарат за два мільйони гривень

Суспільство 4680
Лікарі кажуть, нове обладнання поліпшить лікування ветеранів
Лікарі кажуть, нове обладнання поліпшить лікування ветеранів. Фото: автора

Обладнання, яким користувались лікарі раніше, було морально і фізично застарілим.

Хмельницькому обласному госпіталю ветеранів війни за кошти обласного бюджету придбали рентгенівський діагностичний комплекс, вартістю два мільйони 350 тисяч гривень. Сьогодні, 7 травня, на урочисте відкриття нового рентгенкабінету завітали керівники області. За словами т.в.о. обов'язки головного лікаря закладу Оксани Бочкарьової, нині у госпіталі лікуються учасники Другої світової війни, ветерани та діти війни. Обладнання, яким користувались раніше, було морально і фізично застарілим, рентгенапарат працював ще з 1991 року і втратив свою діагностичну якість.

“Усього в шпиталі зараз 236 пацієнтів, серед яких четверо бійців АТО, проте заклад готовий надати кваліфіковану медичну допомогу і провести реабілітацію більшій кількості військовослужбовців, - запевняє Оксана Бочкарьова. - Тим більше, що тепер у нас є нове обладнання: рентгенапарат, монітор для реанімаційного відділення та УЗД-апарат, який передав госпіталю голова Хмельницької обласної організації Всеукраїнської громадської організації “Союз Чорнобиль України” Володимир Якимчук”.

Користуючись нагодою, керівники області привітали ветеранів Другої світової війни та учасників бойових дій із 70-річчям Перемоги та побажали якнайшвидшого одужання. Як зазначив голова облдержадміністрації Михайло Загородний, нині святкуємо перемогу як об'єднання трьох поколінь: воїнів Другої світової війни, інтернаціоналістів та учасників АТО.

“Люди, які воювали 70 років тому, не думали, що українцям доведеться воювати за свою землю знову, та ще й із братнім слов'янським народом. Україна згуртувалась, аби відстояти незалежність, самостійність і цілісність. Від ситуації на Сході країни залежить наше майбутнє”, - сказав Михайло Загородний.

Усього на Хмельниччині - 320 тисяч ветеранів. Але тих, хто брав участь у бойових діях, — набагато менше. Як зауважив голова обласної організації Ради ветеранів України Володимир Купратий, 250 тисяч мешканців області було мобілізовано до лав Червоної армії, а повернулася з них лише половина.

“Мені було вісім років, коли почалася війна. Я пам'ятаю той день: такий ясний і сонячний. А потім у моє село Новий Майдан Деражнянського району прийшли німці. А з ними — нові порядки. Пам'ятаю, як комендант зганяв на роботу з ремінцем”, - згадує пацієнт госпіталю, учасник бойових дій Антон Грицьков.

Як кажуть ветерани, лікують їх добре, а персонал ввічливий та уважний. Головне, додають, щоб турбувалися і пам'ятали про них не лише з нагоди певних дат, а постійно.

Нагадаємо, рентгенівський діагностичний комплекс мали встановити ще до кінця минулого року. Оскільки обладнання вчасно не надійшло до закладу, прокуратура Хмельницької області за фактом службового підроблення відкрила кримінальне провадження.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую