ye-logo.v1.2

У Хмельницькому люди у національному вбранні зберуться в одну велику вишиванку

Суспільство 5303
Цього дня треба просто вдягнути вишиванку
Цього дня треба просто вдягнути вишиванку. Фото: Зі сторінки День вишиванки Вконтакті

У День вишиванки відбудуться рекордний з кількості людей вишиванковий хоровод та загальнонаціональний флешмоб.

День вишиванки — свято національної єдності, яке покликане зберегти народні традиції з носіння етнічного вишитого одягу. “Третього четверга травня, 21 числа, просто одягни вишиванку, де б ти не був, і щоб не робив, - закликають організатори. - Ми запрошуємо кожного свідомого громадянина до абсолютно просто вчинку – просто одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання”.
У Хмельницькому святкування проходитимуть на майдані Незалежності. У програмі заходу планується вперше у місті організувати рекордний хоровод людей у вишитому вбранні. “Головне завдання зібрати якогомога більше хмельничан у вишиванках в одному місці, - повідомляють активісти. - Потім усіх розділять на декілька кіл - по яких і будуть водити хоровод”.
Також мешканці міста мають змогу долучитися до всеукраїнського флешмобу “Вишиванка – твій генетичний код”. На площі буде наперед намальований контур вишиванки, який потім заповнюватимуть люди.
Свято Дня вишиванки проходить за ініціативи всеукраїнського громадського руху “День вишиванки”. Організаторами Хмельницького святкування виступили Студентське самоврядування ХНУ за підтримки управління молоді та спорту у Хмельницькій області (також будуть залучені студенти всіх ВНЗ та ПТНЗ міста).
День вишиванки у Хмельницькому розпочнеться 21 травня о 15:00 на майдані Незалежності.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую