ye-logo.v1.2

Цього року хмельничани найбільше експортували товарів до Росії

Економіка 2213
Зовнішньоторгівельний баланс Хмельниччини зріс на третину
Зовнішньоторгівельний баланс Хмельниччини зріс на третину. Фото: zn.ua

Водночас імпорті позиції зі східним сусідом скоротилися вдвоє.

З початку 2015 року імпорт та експорт товарів на Хмельниччині майже однаковий. Як повідомляють у фіскальній службі Хмельницької області, вартість експортованих товарів склала 1 мільярд 371 мільйон гривень, сума імпорту оцінена в 1 мільярд 377 мільйонів.

“Найбільше товарів з Хмельниччини було експортовано до Росії, їх вартість склала 367 мільйонів гривень. Росіяни найчастіше купували у подільських виробників трансформатори, прокат з вуглецевої сталі; санітарно-технічні та килимові вироби, - зазначають у службі. - Водночас вдвічі зросла вартість експортованих товарів до Польщі та Німеччини, відповідно вона становить 168 та 128 мільйонів гривень”.

Європейці цього року закупляли у хмельницьких партнерів сантехніку з фарфору, знаряддя для обробітку грунту, кукурудзу, соєві боби, мед та інші продовольчі товари.

Подільська бізнес-громада також найбільше купує товарів у Польщі та Німеччині. Третину від вартості всього імпорту в області становить польський крам, вартість якого сягнула 407 мільйонів гривень.

“З Польщі імпортовано синтетичний лінійний поліетилен, обладнання для розмелювання мінеральних копалин, запасні деталі до автомобілів, обладнання для очищення повітря та побутова техніка, - повідомляє фіскальна служба. - З Німеччини краяни імпортували товарів на 221 мільйон гривень. Звідти найбільше ввозили - сільськогосподарські машини, керамічні будівельні матеріали, електротехнічне обладнання”.

Ввезення товару з Росії на Хмельниччину цього року скоротилося вдвоє і складає близько 90 мільйонів гривень. У східного сусіда хмельничани купували кам’яне вугілля, поліетилентерефталат, вироби санітарно-технічного призначення з пластмаси та прокат плоский.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую