ye-logo.v1.2

«Спортлідер+» у Харкові: без голів і сенсацій

Спорт 1579
17 травня в Харкові відбудеться другий матч між Локомотивом та Спортлідером+
17 травня в Харкові відбудеться другий матч між Локомотивом та Спортлідером+. Фото: mfk-lokomotiv.com.ua

Відбувся перший матч за золоті нагороди чемпіонату України з футзалу між харківським «Локомотивом» та хмельницьким «Спортлідером+».

Безумовно, фаворитом першого матчу в Харкові вважали саме господарів майданчику. Адже «Локомотив» - діючий чемпіон України та базова команда збірної України. Крім цього, наставник хмельничан Віктор Мглинець не міг у цій грі розраховувати на дискваліфікованого кращого бомбардира нинішнього чемпіонату Дмитра Калукова, а тому перша четвірка хмельницької команди була прогнозованою - Доманський, Фетько, Рибак, Педяш. У воротах також без несподіванок - у рамку став Богдан Тимощук.

І вже на 5 хвилині «Локомотив» міг відкривати рахунок, після того як Дмитро Сорокін пробив з 10-метрів - хмельничан врятувала поперечина. А згодом Микола Білоцерківець опинився віч-на-віч із голкіпером «Спортлідера+», але Богдан Тимощук врятував свою команду. Хмельничани ж за п'ять з половиною хвилин жодної небезпеки біля воріт Дмитра Литвиненка не створили, натомість примудрилися чотири рази порушити правила. А за сім з половиною хвилин до перерви, «Спортлідер+» взагалі заробив п'ятий фол. А це означало, що наступне порушення правил призведе до дабл-пенальті у ворота хмельничан. На щастя, гостям вдалося дограти перший тайм без порушень. Ну, а єдиний небезпечний момент біля воріт «Локомотива» хмельничани створили лише на 13 хвилині матчу, однак Сергій Рибак не зміг переграти Литвиненка. Та, як виявилося, це взагалі був єдиний удар хмельничан по воротах суперника за першу двадцятихвилинку, тоді як «Локомотив» 23 рази «стріляв» у бік воріт Тимощука. Щоправда, 16 із них були повз ворота. Отож, суха нічия в першому таймі.
 
Вже на початку другого тайму хмельничани провели непогану атаку, яка завершилася небезпечним ударом Олександра Педяша, але... господарів врятував Литвиненко. На такий момент харків'яни відповіли цікавіше - на 22 хвилині розіграли аут і Микола Білоцерківець забив гол у ворота «Спортлідера» - 1:0, «Локомотив» повів у рахунку. Після цього хмельничани почали активніше діяти, ніж до того, але створити якісь реальні загрози не виходило. А ось харків'яни на 31 хвилині, завдяки влучному удару з семи метрів Євгена Рогачова, подвоїли рахунок. Відіграти хоча б один м'яч «Спортлідер+» міг вже за дві хвилини, коли м'яч у штрафному майданчику «Локомотива» влучив у руку гравця харківської команди, але арбітри не призначили пенальті. А за п’ять хвилини до завершення другого тайму Віктор Мглинець пішов на ризик,  замінивши голкіпера на п'ятого польового гравця. І перша ж атака хмельничан у більшості, призвела до того, що голкіпер «Локомотиву» від власних воріт забив третій гол у порожні ворота «Спортлідера+» - 3:0. Хмельничани продовжили грати у більшості з порожніми воротами та забити хоча б гол престижу так і не змогли.
 
«Локомотив» виграв перший матч фінальної серії до трьох перемог з рахунком 3:0. Вже завтра у Харкові о 14.00 розпочнеться другий матч цього протистояння, в якому «Спортлідер+» намагатиметься зрівняти рахунок у серії. відбудеться.
 
Відзначимо й те, що сьогодні стартувала й серія матчів за бронзові нагороди чемпіонату України, в якій зустрічаються львівська «Енергія» та івано-франківський «Ураган». Перший поєдинок цього протистояння в Львові завершився з рахунком 2:1 на користь «Енергії».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую