ye-logo.v1.2

На Ярмолинеччині створять туристичний центр

Туризм 2531
Як привабити туристів обговорювали під час публічної дискусії
Як привабити туристів обговорювали під час публічної дискусії. Фото: надане організаторами

Активісти з’ясували, як зробити село Сутківці привабливим для туристів.

Зручні умови та змістовне дозвілля – ось що привабить гостей у село Сутківці Ярмолинецького району, де збереглася унікальна архітектурна пам’ятка - Свято-Покровська церква-фортеця XІV-XІХ століття. Такого висновку дійшли учасники публічної дискусії про перспективи розвитку регіонального туризму, яка відбулася вчора, 15 травня, у місцевій бібліотеці.

Активісти громади і місцеві підприємці обговорювали, чим можна приваблювати туристів. Найперше, як вони вважають, це створити відповідні умови: переночувати, помитися, смачно поїсти, організувати цікаве дозвілля та екскурсійну програму. Привабливості Сутківцям додасть також проведення сільських свят за національними традиціями.

«Сільський туризм виступає важливим чинником стабільного динамічного збільшення надходжень до бюджету, активізації розвитку багатьох галузей економіки, таких як транспорт, торгівля, зв'язок, будівництво, сільське господарство. Важливо, що саме Сутковецька бібліотека є ініціатором обговорень, це буде прикладом для інших», - зазначила начальник управління економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму райдержадміністрації Ірина Драгомерецька.

Священик Володимир, настоятель Свято-Покровської церкви-фортеці, вважає, що для того, щоб у туристів залишалися приємні враження, потрібно привести до належного естетичного стану святиню, яка є візитівкою Сутковець. Окрім того, домовилися, що ініціативна група займеться сувенірною продукцією, а місцева громада буде розвивати власні агрогосподарства, спільними зусиллями працювати на розвиток зеленого туризму.

«Як правило, більшість відпочиваючих скаржаться на брак інформації щодо відпочинку. Саме бібліотека у селі є тим місцем, де туристи можуть абсолютно безкоштовно отримати необхідну інформацію щодо наявних туристичних об’єктів, дізнатись, де в селі можна поїсти та переночувати. Сучасна бібліотека надає вільний доступ до Інтернету, отже туристи зможуть прийти до бібліотеки і написати електронний лист, скористатись безкоштовним скайпом для спілкування з рідними під час подорожі. Потенційні туристи дізнаються про Сутківці та його привабливість завдяки інформації, розміщеній на сайті бібліотеки та у соціальних мережах», - додала завідуюча сільською бібліотекою Іванна Білик.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую