ye-logo.v1.2

У Хмельницькому фонд «Щедрику-Ведрику» збирав зірочки

Культура 5176
Діти запустили у хмельницьке небо вимпел миру
Діти запустили у хмельницьке небо вимпел миру. Фото: автора

Діти з дев’яти областей взяли участь у фестивалі мистецтв та отримали подарунки.

Юні артисти з різних куточків України приїхали до Хмельницького на фестиваль дитячої і молодіжної творчості «Щедрику-Ведрику» збирає зірочки - 2015». Сьогодні, 17 травня, під час фінального концерту вони показали все своє вміння та майстерність і отримали подарунки. Вже всьоме у Хмельницькому таке свято організовує благодійний фонд «Щедрику-Ведрику». Як запевняють організатори, головна мета фестивалю-конкурсу - створити для дітей та молоді можливість творчого спілкування, виявити нові таланти, дати можливість ознайомитися зі зразками національної культури мистецтва різних куточків України.

«Це найщасливіший день у моєму житті, адже фонд робить чудову справу – діти, батьки яких у зоні АТО, нині запускають вимпел миру у хмельницьке небо. 300 учасників з дев’яти областей, віком від чотирьох до 17 років, стали щасливішими завдяки фестивалю. Усі впевнені, що Україну чекає мир, злагода і процвітання», - каже голова благодійного дитячого фонду «Щедрику-Ведрику» Валентина Блюхер.

За її словами, такий фестиваль започаткували ще 14 років тому, у Хмельницькому його проводять всьоме. Тут діти зі східних і західних областей, а от із Криму і Луганщини – приїхати не змогли, хоча їх теж запрошували.

«Це чергова концертна поїздка нашого колективу. Ми були в різних містах країни і за кордоном, тому вирішили подивитися, що це за конкурс у Хмельницькому, де ще не виступали. Наша школа визнана кращою в області, а тут ми зайняли перше місце. Результатом задоволені, працюватимемо і далі», - розповідає Ірина Клементьєва, концертмейстер колективу «Натхнення» дитячої школи мистецтв імені Л.Нагаєва (місто Іллічівськ Одеська область).

Гран-прі конкурсу отримали ансамбль пісні у жестовому виконанні «Співочі руки» Кам’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат Запорізької облради, зразковий ансамбль танцю «Вікторія» Ніжинського будинку культури (Чернігівська область) та наймолодша учасниця – 4-річна Марія Алексова. Призи їм придбали за сприяння обласної ради та спонсорів, без подарунка не залишився жоден учасник.

Наймолодша учасниця конкурсу - чотирирічна Марія Алексова.

Танець "Подільські рушники" у виконанні ансамблю "Подолянчик".

На сцені ансамбль пісні у жестовому виконанні «Співочі руки».

На фестиваль завітали маленькі балерини.

Діти дарували глядачам радість і тепло.

Участь у фестивалі взяли понад 15 колективів з різних областей.

Творчу майстерність демонстрували і зовсім маленькі учасники.

Учасники дивували танцями і костюмами.

Діти раділи своїм перемогам.

 Колектив "Перлинка" отримав друге місце у конкурсі.

У небо запустили вимпел миру - код фестивалю.

Вітер поніс вимпел високо над Хмельницьким.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую