ye-logo.v1.2

Вулиці Хмельницького прикрасять портрети, «звільнені» з музею

Культура 2730
Два "музейних стріт-арти" вже у Хмельницькому
Два "музейних стріт-арти" вже у Хмельницькому. Фото: vk.com

Активісти просять допомогти коштами у створенні стріт-арту.

Хмельницький долучився до проекту «Outings» («Вилазки») французького режисера і художника Жульєна де Касабьянки: на стінах будівель міста активісти збираються розмістити зображення робіт класиків та сучасників українського і зарубіжного живопису з місцевого художнього музею. Людей із портретів хочуть «звільнити» з полотна, сфотографувавши і наклеївши світлини на будинки Хмельницького. Таким чином, переконані активісти, мистецтво стане ближчим для хмельничан, а про наше місто дізнаються у всьому світі, адже проект «Outings» - глобального масштабу.

«Ми хочемо роздрукувати фотографії у форматі В1 на звичайному матовому папері. В основному це зображення людей, які вирізаємо із фону фотографії і просто приклеюємо на стіну. Важливо знайти гарну локацію, щоб стріт-арт там органічно «вписувався». Місце має бути обов`язково людним, адже в цьому і сенс вуличного мистецтва – доступність», - розповідає координатор проекту «Outings» у Хмельницькому Катерина Мельник.

Активісти уже роздрукували фотографії двох картин і приклеїли їх на будівлі міста, аби подивитися, як на них впливають погодні умови. Усього сфотографували понад 15 картин з Хмельницького обласного художнього музею, які чекають своєї черги прикрасити простір міста.

«Щоб роздрукувати одну фотографію, потрібно близько 130 гривень. Тому ми просимо усіх небайдужих долучитися до цієї справи і допомогти з друком робіт. Від наявності коштів і залежатиме кількість об'єктів стріт-арту» - каже Катерина Мельник.

Допомогти прикрасити місто портретами, «звільненими» з музею, можна грошима. Приносити їх потрібно в офіс Хмельницького молодіжного клубу розвитку (вул. Сковороди 11), або ж надсилати на картку Приватбанку: 6762 4660 0504 1155 (Катерина Мельник). Усі звітні матеріали публікуватимуться на сторінках у ВК та Facebook, згодом фото будуть розміщені і на сайті проекту «Outings».

Нагадаємо, минулого тижня на вулиці Хмельницького виїхав мистецький тролейбус, а нещодавно севастопольський художник Михайло Коробков прикрасив стріт-артом стіну музичної школи, що на Проскурівській.

Ця дівчинка тепер «живе» на вулиці Гагаріна, 18.

Портрет з музею "оселився" на вулиці Шевченка, 1.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую