ye-logo.v1.2

Хмельницькі перевізники запропонували відправляти нелегалів на виправні роботи

Суспільство 2707
Офіційні перевізники обурені великою кількістю нелегалів
Офіційні перевізники обурені великою кількістю нелегалів. Фото: автора

Перевізники разом з представниками влади вирішували як боротися з нелегальними маршрутними перевезеннями.

У Хмельницькій ОДА запропонували кілька способів боротьби з нелегальними перевізниками. “Треба зняти відеоролик-звернення про небезпеку, яку несуть нелегальні перевезення. Якщо людина немає квитка, у випадку надзвичайної ситуації вона не зможе отримати компенсацію. Також це страхові ризики, - повідомляє начальник Укртрансінспекції у Хмельницькій області Олександр Томчишен. - Такий ролик крутитимуть протягом місяця на місцевому телебаченні, щоб звернути увагу громадян до проблеми нелегальних пасажирських перевезень”.

Також Олександр Іванович закликав перевізників до економічного тиску на нелегалів, запропонувавши знизити тарифи на перевезення пасажирів. “Зараз люди йдуть до нелегальних перевізників, бо в них на кілька гривень дешевший проїзд, і через малу пасажиромісткість їхнього транспорту, вони швидше відправляються, - зазначив Олександр Томчишен. - Треба провести так звану шокову терапію. Хоча б місяць попрацювати в “нуль”, знизивши тарифи. Нелегали не поїдуть, коли їм буде не вигідно”.

Під час наради анонсували, що до кінця серпня цього року ліцензійні картки перевізників будуть відмінені, залишиться лише електронний варіант. Перевізники хвилюються чи не призведуть зміни в законодавстві до збільшення ще більшої кількості нелегалів на дорогах.

“Ми ледь зиму прожили, нічого не маючи. Сподівалися, що на весну хоч трохи заробимо, але знову не вдалося. Якщо офіційні перевізники будуть боротися з нелегалами, знижуючи плату за проїзд, то ми теж станемо нелегалами, - заявляють перевізники. - Якщо відмінять ліцензійні картки, нелегалам стане ще простіше їздити. Тоді нам доведеться стати самим нелегалами. Якщо влада нічого не може зробити, це все, що нам залишається”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую