ye-logo.v1.2

Чудасія на голові та руках, або як перукарі, манікюрниці та візажисти боролися за звання кращого

Культура 6734
Майстри зі всієї України замагалися за звання кращого у Хмельницькому
Майстри зі всієї України замагалися за звання кращого у Хмельницькому. Фото: Ірини Томусяк

У Хмельницькому відбувся перший відкритий міжрегіональний чемпіонат з перукарського мистецтва, нігтьової естетики та візажу.

Близько півсотні учасників із різних міст України змагалися за звання кращих вчора, 23 травня, у Хмельницькому, в приміщенні Будинку офіцерів. Такий конкурс пройшов вперше у нашому місті.

З самого ранку й аж до вечора майстри чаклували над своїми моделями аби продемонструвати свою майстерність і талант. За процесом роботи уважно спостерігали члені журі, які також приїхали з різних куточків країни.

На чемпіонаті у різних номінаціях змагалися представники трьох професій: перукарі, манікюрниці та візажисти. Майстри гребінців та ножиць плели косу на сучасний манер на довгому волоссі, робили чоловічі та жіночі модні стрижки з укладкою, створювали весільні зачіски та викладали волосся у стилі ретро.

Деякі перукарі брали участь лише в одній номінації, але були й такі, що поспіли зробити кілька зачісок та стрижок. Оксана Савіцька технічного та оригінально справилася з завданнями у чотирьох категоріях, за що й отримала кубок «Кращий перукар».

Дівчина зізнається, що сильно хотіла перемогти, тому й намагалася зробити все якнайкраще. «Я дуже старалася, звертала увагу на найменші деталі. Із запланованого все вдалося, але хочеться ще краще, - говорить Оксана. – Найбільше задоволена чоловічою стрижкою. Взагалі я взяла участь в чотирьох номінаціях і кругом здобула якесь місце».

Всі зачіски були оригінальні та варті уваги

Майстри візажу змагалися у двох категоріях: подіумний та фантазійний макіяж. Найкращою серед візажистів визнали Самєдову Ельнару за її фантазійний макіяж – метелик. Ельнара дуже творчо підійшла до виконання завдання, створивши повноцінний образ разом з вбранням, аксесуарами та зачіскою.

Не менш вражаючі були роботи майстрів на нігтях. Тут був художній розпис у тематиці підводного світу, медузи Горгони та навіть казки «Колобок». Саме учасниця останньої номінації Віра Галянт стала переможницею та здобула кубок «Найкращий майстер нігтьової естетики».

Майстриня здивована перемогою, оскільки вважає, що всі дівчата були достойні. «Не очікувала, що здобуду перемогу, - розповідає Віра. - Конкурс дуже цікавий, стільки вражень. Всім буду радити взяти у ньому участь».

Серед номінацій нігтьової естетики були класичні жанри та фантазійні візерунки

Організували перший в Хмельницькому міжрегіональний чемпіонат студія нігтьової естетики Оксани Щербатенко, за підтримки ГО «Спілка майстрів України» та Хмельницької облдержадміністрації. За словами організатора дійства Оксани Щербатенко, подібні заходи спрямовані висвітлити дівчат, які творчі, гарно працюють, але не їдуть на змагання до інших міст.

«Рада, що дівчата задоволені. До нас приїхало 47 майстрів з Києва, Чернігова, Конотопа, Запоріжжя та Дніпропетровська. Чемпіонат гарно пройшов, все вдалося, - ділиться Оксана Володимирівна. - Плануємо його організовувати щорічно. Дуже хотілося створити щось подібне у нашому місті. Щоб і хмельницькі майстри мали змогу себе проявити, й митці з інших міст приїжджали до нас обмінятися досвідом».

Переможці у категорії візажу - Ельнара Самєдова

Учасники номінації "Фантазійний макіяж"

Образ Маліфісенти видався вражаючим

На нігтях майстри створювали цілі картини

Майстри гребінців та ножиць дивували нестандартними ідеями зачісок
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую