ye-logo.v1.2

Хмельницькі чиновники вирішували, на що витратити 124 мільйони гривень

Економіка 2092
За остаточний перелік інвестиційних об’єктів голосуватимуть депутати обласної ради
За остаточний перелік інвестиційних об’єктів голосуватимуть депутати обласної ради . Фото: автора

Розподіл коштів, яких в області поки немає, викликав жваві суперечки.

У Хмельницькому сьогодні, 26 травня, депутати обласної ради та начальники управлінь ОДА визначали інвестиційні проекти, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів, які очікувано надійдуть від Державного фонду регіонального розвитку. Мова про 124 мільйони гривень, які отримає область з державного бюджету, якщо до 1 червня визначиться зі створенням об’єднаних громад. Кожен район подав інфраструктурні проекти, що відповідають стратегічним цілям розвитку та умовам фінансування.

«Пропозиції ми приймали від всіх заявників. У райдержадміністраціях і містах обласного значення визначили для себе пріоритети і подали перелік об’єктів на 2015 та 2016 роки. У перелік, на підставі висновків комісії, увійшло 34 об’єкти на фінансування у цьому році», - пояснила начальник управління регіонального розвитку та будівництва ОДА Віра Бригадир.

До 34 проектів різних районів, які можуть отримати кошти Державного фонду регіонального розвитку, увійшли такі як: ремонти шкіл та лікарень, будівництво садочків, встановлення очисних споруд і навіть реконструкція легкоатлетичного ядра на спортивному комплексі «Поділля» у Хмельницькому. За остаточний перелік цих об’єктів голосуватимуть депутати обласної ради 28 травня на позачерговій сесії. Проте наявні проекти викликали обурення деяких народних обранців.

«Тут включені такі об’єкти, з яких ми самі сміємося. Я не бачу мети їх фінансування. Тут навіть не вказано, яка кінцева сума виходить – чи є цих 124 мільйони гривень, - сказав депутат обласної ради Іван Гладуняк. – Ці кошти мали б виділятися для 54 територіальних громад, які мають утворитися. У переліку проектів це абсолютно не враховано». 

Перелік інвестиційних об’єктів поки доопрацьовуватимуть. Остаточно вирішать, кому і скільки дістанеться із 124 мільйонів гривень, на сесії обласної ради.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую