ye-logo.v1.2

Автоматичне відшкодування податку на додану вартість отримали 36 підприємств

Офіціоз 2609
Фото: interbuh.com.ua

З початку 2015 року платникам області відшкодовано ПДВ з бюджету на розрахунковий рахунок у сумі 114 мільйонів гривень.

У тому числі в автоматичному режимі – 57,7 мільйона гривень по 36 підприємствах, що на 30 відсотків більше ніж за аналогічний період минулого року. Про це подомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.  
При цьому, у зв’язку із зміною критеріїв для отримання автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ досягнуто зростання відшкодування в автоматичному режимі на 20,1 мільйона гривень, або у півтора рази більше, ніж торік. Таким чином понад 60 відсотків платників податків, які декларують суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість реалізували можливість його отримання в автоматичному режимі за умови відповідності критеріям, встановленим п.200.19 ст.200 Податкового кодексу України.
Зокрема, найбільші суми бюджетного відшкодування в автоматичному режимі отримали сумлінні підприємства – експортери Хмельниччини: ПАТ «Укрелектроапарат», ТОВ «Товтри», ДП «Новатор», ТОВ «Ювента».
За прогнозами фахівців фіскальної служби, найближчим часом прогнозується подальше збільшення кількості суб’єктів господарської діяльності, що отримуватимуть право на відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі, - близько 80 відсотків від загальної кількості заявників по області.
Загалом на сьогодні підприємствами-виробниками нашого краю заявлено до відшкодування податку на додану вартість на розрахунковий рахунок платника в сумі 181,2 мільйона гривень по 85 СГД., що на 121,3 мільйона гривень більше у порівняні з аналогічним періодом минулого року.
«Етапним кроком на шляху удосконалення механізму бюджетування стане запровадження системи електронного адміністрування податку на додану вартість дозволить унеможливити формування фіктивного кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету, скоротити обсяг тіньової економіки в країні та витрати держави на адміністрування ПДВ. матиме нову чітку та прозору систему обліку й сплати ПДВ, що дисциплінує розрахунки з бюджетом та гарантуватиме відшкодування податку доброчесним підприємствам», – зазначив керівник регіонального представництва Державної фіскальної служби Мар‘ян Зеленецький. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую