ye-logo.v1.2

Депутати Хмельницької міської ради врятували «Проскурів» від приватизації

Політика 4199
З липня минулого року колишній будинок молоді «Проскурів» перебуває в оренді ТОВ «Піпл Еволюшн»
З липня минулого року колишній будинок молоді «Проскурів» перебуває в оренді ТОВ «Піпл Еволюшн». Фото: Даші Пастернак

Колишній будинок молоді залишиться у комунальній власності.

Сесія міської ради вирішила додати до переліку об’єктів комунальної власності, що не підлягають приватизації, будівлю, загальною площею 1602,2 кв.м., розміщену за адресою: вулиця Хотовицького, 2А. З липня минулого року колишній будинок молоді «Проскурів» перебуває в оренді Товариства з обмеженою відповідальністю «Піпл Еволюшн». Компанія зобов’язалась розмістити там спортивно-розважальний заклад до червня 2017 року. Дехто з депутатів висловив побоювання, що «Піпл Еволюшн» планує незабаром приміщення задешево приватизувати, не додавши в бюджет міста кілька мільйонів.

«Таким рішенням ми призупиняємо дешевий розпродаж комунального майна. Попередня ціна приміщення – 16 мільйонів гривень, - пояснив депутат Олександр Кізляр. - Якщо компанія там робить ремонт, а ми не включимо будівлю до переліку тих, що не підлягають приватизації, вона викупить приміщення за 4 мільйони гривень. У бюджеті й так не вистачає грошей, а ми можемо позбутися знакової будівлі, яких у місті і так небагато».

За словами депутата, ремонт у «Проскурові» й так вийшов за межі договору: у приміщенні фактично створюють ще один поверх – нульовий. Проте представники Товариства «Піпл Еволюшн» це заперечують і запевняють, що про приватизацію наразі взагалі не йдеться.

«Питання про приватизацію навіть не піднімалося. Але якщо зайшла про це мова, то ніхто не зможе це приміщення приватизувати за чотири мільйони гривень. У законодавстві чітко прописані способи, як отримати будівлю у приватну власність: викуп, конкурс, аукціон. І тільки депутати вирішуватимуть, як це відбуватиметься. Зараз у приміщенні ремонт. Мій клієнт заплатив вже понад 70 тисяч гривень. Він буде мати право звертатися з позовом до суду про повернення коштів», - зауважив представник ТОВ «Піпл Еволюшн» адвокат Андрій Місяць.

Не зважаючи на ці аргументи, депутати вирішили не ризикувати майбутніми мільйонами та проголосували за те, щоб «Проскурів» і надалі залишився у комунальній власності.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую