ye-logo.v1.2

Президент відзначив державними нагородами десятьох бійців із Хмельниччини

Суспільство 2823
Бійців Президент нагородив посмертно
Бійців Президент нагородив посмертно. Фото: novadoba.com.ua

Військові нагороджені орденами посмертно.

Президент України Указом № 282/2015 державними нагородами відзначив 264 військовослужбовці, з них 228 – військові Збройних сил України, які загинули у боях за незалежність країни на Донбасі.

Згідно Указу, орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджено кам’янчанина Валерія Лізвінського та Володимира Марковського зі Славутчини. Орден «За мужність» II ступеня отримав солдат В’ячеслав Гага.

«Першого разу В’ячеслав Гага цю нагороду отримав за героїзм, проявлений у боях минулого року. Солдат служив у 95-й окремій аеромобільній бригаді. Навесні минулого року у складі свого підрозділу воював у найгарячіших на той час точках – поблизу Краматорська та Слов'янська. Отримавши важке поранення у ногу, потрапив на реабілітацію, проте дуже скоро повернувся на фронт. 26 січня 2015 року автомобіль, яким їхав В'ячеслав Гага, підірвався на міні поблизу селища Спартак Ясинуватського району Донецької області. Разом зі своїми товаришами він загинув», - повідомляють в Ізяславській РДА.

Ще семеро бійців АТО з Хмельниччини Порошенко нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня: содата Ігоря Білика зі Старокостянтинова, сержанта Петра Бойка з Ярмолинецького району, солдата Федора Лопацького з Білогірщини, солдата Олександра Мамлая з Ізяславщини, прапорщика Володимира Ознамця зі Славутського району, молодшого сержанта Василя Остяка з Городоччини та старшого солдата Олександра Попова з Хмельницького району.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую