ye-logo.v1.2

У Хмельницькому встановили меморіальну дошку на честь загиблого прикордонника в зоні АТО

Суспільство 3178
Під час обстрілу з установки «Град» його БТР підірвався на фугасній міні
Під час обстрілу з установки «Град» його БТР підірвався на фугасній міні. Фото: adm.km.ua

Пам'ятний знак учаснику антитерористичної операції Павлу Дияку відкрили на території Прикордонної академії.

На вихідних назавжди увіковічнили пам’ять воїна АТО, прикордонника Павла Дияка, відкривши меморіал на його честь у центрі забезпечення навчального процесу Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького. Боєць загинув 12 липня 2014 року на Донеччині. Під час обстрілу з установки «Град» його БТР підірвався на фугасній міні в районі прикордонного села Маринівка.

Як повідомляють у Хмельницькій ОДА, у відкритті пам'ятної дошки взяли участь родина та близькі героя, представники Державної прикордонної служби України, керівники органів влади, товариші Павла по службі, почесні гості та просто небайдужі хмельничани.

«Ми з вами навчились об’єднуватись навколо спільних цінностей та разом вчимося шанувати наших побратимів», - наголосив ректор Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького полковник Олег Шинкарук.

Рятуючи своїх бойових побратимів від смерті, Павло Дияк віддав найдорожче — власне життя. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності нашої держави Указом Президента України Павла Дияка нагороджено Орденом «За мужність ІІІ ступеня» посмертно.

За час бойових дій більше 382 прикордонники дістали поранення. За мужність та героїзм 576 прикордонників відзначені державними нагородами, з яких 62 – посмертно.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую