ye-logo.v1.2

Різнокольорові пілотки, запальні пісні та веселі заклики: на Хмельниччині розпочався таборовий сезон

Суспільство 5352

Тепер протягом трьох тижнів 250 дітлахів відпочиватимуть та оздоровлюватимуться у хмельницькому таборі “Чайка”.

Сьогодні, 4 червня, відбулося урочисте відкриття першої табірної зміни дитячо-юнацького оздоровчого комплексу «Чайка». Протягом трьох тижнів дев'ять загонів юних чайківчан відпочиватимуть у єдиному на Хмельниччині комунальному таборі, що у Головчинцях Летичівського району.

Маленькі промінчики, водограйчики, колючки, гайдамаки, патріоти, укропчики, вбрані у пілотки та краватки за кольором свого загону, на святковій лінійці презентували веселі гасла, демонстрували таланти і співали гімн України.

Цього року у “Чайці” планують провести чотири табірних зміни та оздоровити близько тисячі дітей. За словами керівництва закладу, у комплексі відпочиватимуть дітлахи з Хмельницької, Київської, Дніпропетровської областей. Близько половини путівок до табору - для пільгових категорій дітей, на них виділили гроші з міського та обласного бюджету. Порівняно з минулим роком табір подорожчав і тепер одна путівка коштує 3200 гривень, директор закладу пояснює подорожчання збільшенням цін на продукти та комунальні послуги.

“Ми зробили ремонт в другому корпусі. Тепер там всі туалети нові, на кожному поверсі є душова. У четвертому корпусі все перефарбовано, застелений новий лінолеум, - розповідає директор оздоровчого комплексу “Чайка” Михайло Маринюк. - Ми закупили нове обладнання на кухню, плити, меблі у кімнати, матраци, подушки”.

У комплексі відпочивають дітки від семи до 17 років

В середньому вдень на дитину витрачають 155 гривень, з них 55 гривень йде на харчування. Малеча каже: годують смачно, але найбільше до смаку цукерки. До речі, з обгорток з-під цукерок юні таборяни роблять повітряного змія. Який загін у кінці зміни виготовить найдовшого змія — стане переможцем і отримає призи.

Наглядають і розважають дітей у “Чайці” вихователі — студенти-практиканти з хмельницьких вузів. Вихователька загону “Водограй” Інна Петричук говорить, що з дітьми не складно, весь день у них розпланований, а графік досить насичений.

"Підйом у нас о восьмій годині, ранок починається з зарядки. Потім ми всі вмиваємося, снідаємо і беремося до прибирання території, - розповідає Інна. - Для діток ми готуємо ігри, організовуємо спортивні змагання, естафети, конкурси. Дні в нас проходять дуже жваво. Малеча задоволена”.

Найстарші таборяни співали пісні під гітару

Серед запланованих заходів на чайківчан чекає конкурс талантів, вибір містера і міс табору, екскурсія до Меджибожа, веселі старти, відвідування зоокутка та ще багато іншого. У “Чайці” діє два гуртки: “Умілі ручки” і гурток з вивчення англійської мови. А кожного вечора для дітлахів “крутять” дискотеку.

“В нас тут весело, ми постійно різні ігри граємо. А вночі б'ємося подушками, поки вихователі не чують”, - зізнається десятирічний Вітя Маслянчук. Більш старша дітвора вже має інші турботи. “Тут дискотеки по вечорах, то нам дуже подобається, - каже 12-річний Максим Баранов. - Ми правда не танцюємо, але розваги собі знаходимо”.

На урочистій лінійці дітвора презентувала вигадливі назви своїх загонів і  веселі гасла

Малеча співала патріотичні пісні

Хлопці чекають походів за межі табору та цікавих екскурсій

Кожен загін має свій колір

Майданчик для найменших чайківчан

Відпочивати таборяни полюбляють гуртом на зелених газонах

Ось так виглядає повітряний змій з обгорток з-під цукерок

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую