ye-logo.v1.2

На Хмельниччині завершено слідство щодо незаконного експорту прицілів до «Граду»

Кримінал 2038
Фото: khmel.gp.gov.ua

Прокуратурою Хмельницької області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо директора одного з київських підприємств.

Чоловік намагався незаконно, всупереч порядку здійснення держконтролю за міжнародними передачами товарів військового призначення, перемістити через митний кордон України 45 механічних прицілів до реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град».

Встановлено, що ці прилади на замовлення обвинуваченого були виготовлені на території міста Хмельницького та надалі, згідно із супровідними документами, експортувалися в одну з європейських країн як комплектуючі частини для будівельної техніки. 

Однак, прилади під час спроби їх вивезення у серпні минулого року на Хмельницькій митниці були вилучені співробітниками УСБУ в області. 

Згідно з висновком експертизи Київського НДІ судових експертиз, зазначені пристрої відносяться до товарів військового призначення, міжнародна передача яких повинна здійснюватись лише з дозволу Державної служби експортного контролю України. 

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні, яке розслідував слідчий відділ УСБУ в області, за ч.2 ст.15, ч.1 ст.333 (замах на порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експертному контролю) КК України скеровано до суду. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую