ye-logo.v1.2

Тренер волочиського ФК «Збруч»: «Не виключаю, що гратимемо і в Кубку України»

Спорт 2313
У цьому сезоні до Збруча повернувся Ростислав Ціх, який торік захищав кольори хмельницького Поділля
У цьому сезоні до Збруча повернувся Ростислав Ціх, який торік захищав кольори хмельницького Поділля. Фото: автора

Завершилося перше коло чемпіонату Хмельниччини з футболу серед команд Прем’єр-ліги

 Останній тур першого кола, як відомо, стартував ще вчора, коли хмельницька «Полонія-ДЮСШ-1» вдома прийняла земляків із «Поділля». Цей матч завершився з рахунком 0:0. Сьогодні ж були зіграні інші матчі 7 туру.

 
Першу перемогу в сезоні здобули футболісти нетішинського «Енергетика», які на виїзді перемогли білогоріську «Перлину-Поділля» з рахунком 3:1. У Старокостянтинові відбувся центральний матч туру, в якому зійшлися друга команда ліги – «Случ» та ФК «Дунаївців», який посідає третє місце. Із мінімальним рахунком 1:0 перемогу здобули старокостянтинівці. А поточний лідер змагань, діючий чемпіон – волочиський «Збруч» вдома здобув перемогу над МФК «Славута» з рахунком 3:1. Після матчу журналіст «Газети Є» поговорив із головний тренером «Збруча» Ігорем Шишкіним.
 
- Ігорю Володимировичу, невже вашій команді так все просто вдається, що вона знову перемогла?
 
- Зі «Славутою» було дуже важко. Попри рахунок – 3:1 на нашу користь, не так все було легко, як може комусь здатися. Після перемоги в Старокостянтинові, мабуть, дехто з моїх гравців подумав, що чемпіонство в нас у кишені. Тому десь не налаштувалися,  як слід, неймовірна спека та гол, який ми пропустили наприкінці першого тайму, все далося взнаки. Добре, що змогли в джургому таймі не лише зрівняти рахунок, а й перемогти.
 
- Ваша команда в першому колі не втратила жодного очка. В чому секрет успіху?
 
- Мабуть, такому успіху ми маємо подякувати Богу. Але команда налаштовується на кожний матч, оскільки чемпіонат доволі короткий, а тому втрачати очки неприпустимо, бо надолужити втрачене немає часу. Тому втрата очок в будь-якому матчі потім може «відгукнутися». Гравці на кожен матч виходили, билися, боролися. У нас нормальний колектив, який не один рік разом. І, знаєте, здобути чемпіонство це одне, а ось захисти його – зовсім інше.  
 
- Із семи матчі у першому колі, можете назвати найважчий?
 
- Та кожен із них був важким. У Старокостянтинові, де ми виграли в прямого конкурента за «золото» 2:1, поєдинок був нелегким, але і матч першого туру вдома з «Перлиною-Поділля» був важким, хоч ми і перемогли з рахунком 7:1. Із «Славутою» сьогодні було досить нелегко, із «Дунаївцями»…  Кожна команда, яка грала проти нас, намагалася довести, що може забрати в нас очки.
 
- Попереду тривалий відпочинок. Друге коло стартує аж у вересні. У цей проміжок буде розіграш Кубку області. «Збруч» прийматиме участь?
 
- Звісно, але не виключаю, що гратимемо і в Кубку України серед аматорів. Сподіваємося, що пауза буде не більше двох-трьох тижнів, і в Кубку області буде чимало клубів. Але поки що невідомо, скільки команд змагатиметься за цей трофей. Тому мінімум два тижні ми відпочиватимемо.
 
Турнірне становище команд після 7 туру:
1. «Збруч» - 21 очко (7зіграних матчів), 2. «Случ» - 16 (7), 3. ФК «Дунаївці» - 10 (7), 4. «Поділля» - 10 (7), 5. «Перлина-Поділля»- 8 (7), 6. «Полонія-ДЮСШ-1» - 4 (6), 7. «Енергетик» - 4 (6), 8. МФК «Славута» - 2 (7).
 
Поєдинок першого кола «Енергетик» - «Полонія-ДЮСШ-1» відбудеться 20 червня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую