ye-logo.v1.2

У Хмельницькому найспортивніші рятувальники зі всієї України змагаються за звання чемпіона

Спорт 2099

Протягом 17-19 червня більше двохсот надзвичайників долатимуть перешкоди, змагатимуться у пожежній естафеті, струменем води вражатимуть “мішені” та на швидкість підійматимуться по штурмовій драбині.

Сьогодні, 17 червня, стартував Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту серед підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій. Вже вчетверте у нашому місті проходять всеукраїнські змагання пожежників.

На чемпіонат приїхали пожежники зі всіх областей України, крім Луганської та Донецької. Всього 27 команд рятувальників спробують свої сили у чотирьох видах змагань. Наймолодшому учаснику змагань всього 16 років, найстаршому — 47 років.

«На чемпіонаті рятувальники змагаються, виконуючи прийоми, необхідні для гасіння пожеж. Подібні змагання відіграють важливу роль. Адже часто спортивні навички допомагають виконувати найскладніші завдання під час ліквідації надзвичайних ситуацій, - розповідає президент федерації пожежно-прикладного спорту України Григорій Рева. - Українські надзвичайники показують високі досягнення у цьому виді спорту. За десять років участі на Всесвітньому чемпіонаті наші спортсмени двічі ставали переможцями, тричі здобували срібло і ще два рази бронзу».

У чемпіонаті беруть участь 236 рятувальників зі всієї України

Міряти сили надзичайники розпочали з підіймання штурмовою драбиною на третій поверх. Після стартового вистрілу спортсмени з драбиною у руці бігли до навчальної вежі та якнайшвидше піднімалися на неї.

Також у перший день змагань рятувальники змагатимуться у пожежній естафеті. З пожежним стволом у руках вони долатимуть чотири етапи перешкод.

Цього року у змаганнях не взяли участь лише команди з Донецької та Луганської областей

Минулого року чемпіонами України стали надзвичайники з Києва

Спортсмени підіймалися по драбині на третій поверх

Ось так звичайні пожежники стають справжніми "спайдерменами"

Активна розминка перед змаганнями

Більшість учасників чемпіонату є майстрами або кандидатами в майстри спорту

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую