ye-logo.v1.2

Хмельницькі «Ладовиці» зустрілися із Президентом Литви

Культура 2162
Український гурт спілкується із Президентом Литви
Український гурт спілкується із Президентом Литви. Фото: з архіву колективу

Фольклорний гурт взяв участь у міжнародному фестивалі

Молодіжний фольклорний гурт «Ладовиці» представляв Хмельниччину та й усю Україну (був єдиним вітчизняним учасником) на фольклорному фестивалі «Skamba skamba kankliai 2015» у Литві. Цей захід має давні традиції, адже щорічно проводиться, починаючи з 1973 року.
Крім українців та литовців, свої народні традиції, спів і танці презентували американці, голландці, фіни, грузини та інші нації. Колективи виступали у концертних залах, на площах і у затишних подвір’ях старого міста. Крім того, вони проводили майстер-класи, часто спільні. Наприклад, «Ладовиці» вчили литовців танцювати українські танці, а акомпанували нашим митцям голландці на своїх традиційних інструментах.
Добре запам‘яталась учасникам «Ладовиць» зустріч із Президенткою Литви Далею Грибаускайте. Вона спілкувалася з українцями, фотографувалася, а наостанок отримала від них подарунок роботи майстра по дереву Олександра Шумакова, який є батьком учасниці колективу.

Із грузинськими колегами.

«Поїздка на такий фестиваль дала змогу по-новому поглянути на роботу, яку ми здійснюємо у колективі, тепер ми плануємо частіше брати участь у подібних заходах, розвиватися і не зупинятися на досягнутому», - каже учасниця гурту Катерина Д’яконова.
Фестиваль підштовхнув «Ладовиць» на чолі із незмінним керівником і натхненником Іриною Телюх на втілення давньої мрії. Після Петрівського посту, який закінчується 12 липня, колектив планує відкрити школу традиційного танцю.

Нагадаємо, що раніше гурт "Ладовиці" створив патріотичну кінопісню за мотивами української народної пісні “Довго спала Україна”.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую