ye-logo.v1.2

Посол Чехії про Дунаєвецьких медиків: спеціалісти ви прекрасні, лише обладнання потребуєте кращого

Здоров'я 3448

Делегація на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Чехії в Україні Іваном Почухом нещодавно відвідали Дунаєвецьку Центральну районну лікарню.

До медзакладу Чеська делегація приїхала вже вдруге. Минулого року, в рамках чеської програми місцевого розвитку, посол пообіцяв медикам Дунаєвецької ЦРЛ допомогти з обладнанням. Тоді до Чехії на лікування поїхали майже тридцять активістів Майдану, яку потребували серйозного лікування та реабілітації.
«Ще в часи Майдану ми розробили так звану програму дрібного місцевого розвитку. Рік тому ми приїздили сюди, бачили в яких умовах працюють місцеві лікарі і зрозуміли: спеціалісти у вас прекрасні лише обладнання їм потрібне краще. За цією програмою ми передали для Дунаєвецької районної лікарні обладнання на суму 500 тисяч крон, а що саме потрібно для лікарні визначали самі лікарі», – каже посол.
За словами головного лікаря Дунаєвецької райлікарні Володимира Крупко, придбали те, що було вкрай необхідно і що не змогли б придбати за власні кошти – це апарат для штучної вентиляції легень, ректоскоп та два електрокардіографи.

У лікарні, яка здатна приймати до трьохсот хворих одночасно, ще чимало потреб і не лише в обладнанні, - зізнається головний лікар.

«Зараз нам потрібні нові лампи в операційну та нові столи у хірургічне та пологове відділення. Але ми все зробимо потроху, бо маємо чудовий колектив – запевняє головний лікар Володимир Крупко. Не дарма ж до Дунаєвець їдуть, до прикладу, народжували жінки із усіх сусідніх областей».
«У нас понад 30 відсотків породіль – це жінки з інших регіонів», – каже завідуючий гінекологічним відділенням Дунаєвецької ЦРЛ Володимир Кобіта.
На запитання" Чому? Відповідає з посмішкою: напевне тому, що до породіль ми ставимося так, як би хотіли, щоб усі лікарі ставилися до нас, наших дружин.

Оглядаючи лікарню посол Іван Почух стримано, нічого не обіцяючи, порозпитував про ціна на обладнання, яке необхідно ще для закладу та хто його виробляє. Медики ж у свою чергу сподіваються, що це перша, але не остання допомога Чехії їхньому медичному закладу.
 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую