ye-logo.v1.2

У Хмельницькому на чотири роки засудили двох неповнолітніх

Кримінал 2266
Двох неповнолітніх підлітків засудив хмельницький суд
Двох неповнолітніх підлітків засудив хмельницький суд. Фото: ukr.segodnya.ua

Підлітки грабували своїх однолітків, погрожуючи фізичною розправою.

Двоє раніше судимих та звільнених від відбування покарання друзів вирішили “заробити” шляхом вимагання коштів та пограбуваннями. Жертвами обирали учнів одного із професійно-технічних навчальних закладів міста. Як повідомляють у прокуратурі, зловмисники користувались тим, що потерпілі не місцеві і позбавлені пильного батьківського піклування.

“Погрожуючи застосуванням насильства, один із злочинців у липні минулого року украв 900 гривень у свого однокурсника, - зазначила старший прокурор прокуратури міста Хмельницького Надія Коротка. - Далі засуджений уже разом із своїм другом-співучасником у вересні минулого року знову вирішили наживитись на потерпілому, вимагаючи у нього 300 гривень”.

Побоюючись за своє життя і здоров'я, потерпілий був змушений навіть позичати гроші, аби передати їх своїм кривдникам. Але на цьому злочинці не зупинились. На їхньому рахунку - відібрані мобільні телефони ще у двох учнів. Підлітки боялись розказати про це дорослим.

У правоохоронні органи про грабіжників повідомив майстер навчального закладу, де навчались діти. За процесуального керівництва прокуратури міста вироком Хмельницького міськрайонного суду неповнолітніх визнано винними у вчиненні грабежів та вимаганні. Їм призначено покарання – позбавлення волі на чотири роки і чотири місяці та три місяці відповідно.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую