ye-logo.v1.2

Воєнком: “Шоста хвиля мобілізації для Хмельниччини буде найскладнішою”

Суспільство 7094
Мобілізовуватимуть військовозобов
Мобілізовуватимуть військовозобов'язаних, віком від 20 до 60 років. Фото: odessa-life.od.ua та автора

За 60 днів з області мають мобілізувати понад дві тисячі осіб та 50 одиниць техніки.

В Україні 19 червня стартувала шоста хвиля мобілізації. Як відзначають у військкоматі, вона триватиме 60 днів і буде набагато складнішою, аніж попередні, які Хмельниччина з гідністю виконала. За підсумками виконання завдань п'ятої хвилі, наша область зайняла в країні друге місце. За словами обласного воєнкома полковника Сергія Присяжнюка, Хмельниччина не відставатиме й цього разу.

Як і раніше, мобілізовуватимуть військовозобов'язаних, віком від 20 до 60 років, які проходили військову службу, при цьому у віці від 50 до 60 років - тільки в добровільному порядку. Мобілізації не підлягають тимчасово непридатні за станом здоров’я, доглядачі осіб, які є недієздатними, студенти й аспіранти денної форми навчання, а також батьки з трьома і більше неповнолітніми дітьми.

“За попередньої хвилі було мобілізовано більше півтори тисячі чоловіків з Хмельниччини та понад 30 одиниць техніки. Хочу подякувати керівникам області та районів за допомогу у виконанні завдань, - каже військовий комісар Хмельницької області полковник Сергій Присяжнюк. - Під час чергової хвилі ми до 8 липня проводимо медичні комісії, відбір і комплектацію команд. А з 9 липня призиватимемо впродовж десяти днів людей. Особовий склад буде призиватися знову через навчальні центри, а не військові частини. Там мобілізовані проходитимуть підготовку, вже потім їх відправлятимуть у війська”.

Якщо вимагають хабара за "сприяння" в ухиленні від служби, телефонуйте в обласний військкомат: тел.72-05-13.

За словами воєнкома, на Хмельниччині є велика проблема з непридатними до військової служби: із 100 осіб приблизно 70 не підходять за станом здоров'я. Тому потрібно, аби чоловіки розуміли, що мають виконувати свій громадянський обов'язок, і йшли захищати суверенітет держави.

“Шоста хвиля мобілізації спрямована на ротацію тих людей, які були призвані під час третьої. З Хмельниччини має бути мобілізовано понад 2000 осіб, у тому числі 110 офіцерів, та 50 одиниць техніки. Вони будуть повністю забезпечені усім необхідним. Захист країни — обов'язок кожного громадянина. Не можуть її захищати одні і ті ж”, - зазначає Сергій Присяжнюк.

Військовий комісар відзначає, що порівняно із попередньою хвилею мобілізації збільшилась кількість добровольців, проте є й такі, які намагаються будь-якими засобами уникнути військової служби.

“Багато є керівників підприємств, які приховують працівників. Хоча військові комісаріати підходять до цього питання коректно. Ми не забираємо тих людей, без яких підприємство не зможе функціонувати. Ми розуміємо, що хтось повинен платити податки, хтось вирощувати пшеницю. З усіма питаннями можна звертатися до місцевого військкомату. Якщо є випадки, коли хтось хоче отримати неправомірну вигоду за те, щоб допомогти “відкосити”, одразу дзвоніть в обласний військовий комісаріат за номером 72-05-13 цілодобово. Цю людину передадуть правоохоронним органам”, - запевняє обласний військовий комісар.

Кількість людей, яких мають мобілізувати з кожного району, координована. Найбільше їх буде із Хмельницького, Кам'янця-Подільського, Старокостянтинова і Шепетівки.

Як зауважує Сергій Присяжнюк, окрім мобілізації, в області закінчується призов на строкову службу. За планом має бути 1400 осіб, призовників у зону АТО не відправлятимуть.

Коментарі:

Иван Федорович Сторожук 29.06.2015 11:23

А вчора один виступав - казав що всі скоро будем розмовляти англійською :) В центрі подивіться скільки їх ходить - всі в американській військовій формі з Іраку... Під Львовом 300 штук сидить - жере лосось і запиває соком :)

argen 25.06.2015 18:24

а хто саме "американські окупанти"?

Иван Федорович Сторожук 25.06.2015 10:33

Не бійтесь писати відмови виконувати злочинний наказ про мобілізацію. Нічого ці американські оккупанти вам не зроблять...

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую