ye-logo.v1.2

Подалі від прифронтової лінії: діти зі Старобільська відпочивають у Хмельницькому

Суспільство 3606

Протягом трьох тижнів 25 юних старобільчан відновлюють сили у хмельницькому рекреаційному центрі.

Восьмого червня цього року для юнаків і дівчат зі Старобільська Луганської області свої двері відчинив рекреаційний центр сімейного типу “Берег надії”. Діти, які проживають поблизу лінії АТО, особливо потребують затишку, відпочинку та реабілітації. Саме тому впродовж кількох тижнів маленькі луганчани мали можливість відпочити та гарно провести час серед подільської природи у селі Головчинці Хмельницького району. Тут і пишні ліси, що розкинулися навколо табору, і водойми з цілющою водою, і невеликий зоопарк. “Берег Надії” знаходиться на одній території з табором “Чайка”, тому юні відпочивальники зазвичай разом проводять час.

Найбільше маленьких гостей вразили спортивні змагання та творчі конкурси.

“Тут так цікаво, додому зовсім не хочеться. Але за батьками скучилася. Ми перемогли у конкурсі Міс і Містер, - розповідає 12-річна Аня Добровольська. - А ще у конкурсі індіанців. Нам треба було придумати костюми, самим їх створити, а потім ще й виконати танець. Наше вбрання і танець визнали найкращими”.

Дівчата з гордістю розповіли про свої перемоги у змаганнях

До Хмельницького зі Старобільська приїхали обдаровані діти, переселенці, діти з багатодітних сімей, діти з особливими фізичними потребами.

“Ми інколи їздимо на екскурсії, бачили фортецю у Меджибожі, сьогодні побачимо фортецю у Кам'янці, - каже 12 річний Юра Воронін. - Ще ми ходили до звірят в зоопарк, познайомилися з дуже смішним оленем. Також ми брали участь у різних змаганнях, які організовували у “Чайці”, отримували нагороди”.

12-річний Женя Казанцев пише власні вірші

Про прийом дітей зі Старобільська розповів заступник начальника міського управління праці та соціального захисту населення  Юрій Коновалов. “Цього літа ми плануємо оздоровити три зміни дітей зі Сходу. У Старобільську ситуація така, що треба простягнути руку допомоги. А оскільки наше місто стало побратимом Старобільська, міська рада прийняла рішення взяти на себе обов'язок допомогти оздоровити їхніх дітей, - зазначає Юрій Васильвич. - Цього разу приїхало 24 дитини зі Старобільська і один переселенець з Донецької області. Загалом плануємо прийняти понад 70 дітей. Кошти на їх утримання виділенні з Хмельницької міської ради, також допомагають волонтери”.

За словами соціального працівника Центру, яка водночас виконує функції виховательки, Діани Куліковської, серед малечі дуже багато талановитих. “До нас приїхали діти віком від 9 до 16 років. Зі всіма ними дуже легко. Вони спокійні та слухняні. У більшості змагань і конкурсах, які проводилися за цей час, вони перемагали. Ми стали десятим загоном у “Чайці”. Приїхало багато обдарованих школярів: переможці олімпіад, юні поети, художники”.

“Старобільськ — місто-побратим Хмельницького. Там ситуація напружена, а в нас тут значно спокійніше, тому ми пообіцяли взяти під опіку на літо частину дітей, - розповідає директор центру “Берег Надії” Андрій Гулько. - Нам всього вистачило. Діти були забезпечені всім необхідним. Гроші на харчування наших гостей виділили з міської ради. Вдень — 55 гривень на одну дитину. Також бере участь в оздоровленні старобільчан добровольчий батальйон “Айдар”. Їхній представник супроводжував дітей з Старобільська до Хмельницького. Вони вони мають відвезти дітей назад додому”.

Всю дорогу на екскурсію дівчата співали пісні

Сьогодні малеча вирушила на чергову екскурсію. Попереду на них очікують захоплюючі враження від дивовижної архітектури Кам'янця-Подільського. Співаючи пісні “Воїни світла”, “Все буде добре” та “Обійми мене”, діти зі Старобільська поїхали здобувати нові враження від гостин на Хмельниччині. Уже в неділю, 28 червня, вони вирушать додому на Схід. Цього ж дня їм на заміну прибудуть три десятки юних спортсменів також зі Старобільська.

Відпочинок у Головчинцях дітворі сподобався

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую